A SADA BAROK Ansambl Ars longa večeras u Mramornoj dvorani vukovarskog muzeja

Za sve one kojima nogomet i nije nešto napet, evo značajne informacije; ove subote, 15. lipnja, s početkom u 19.30 sati u Mramornoj dvorani Gradskog muzeja Vukovar koncert će održati ansambl Ars longa.

Posrijedi je skupina profesionalnih glazbenika koja u svom programu istražuje vjernost naslijeđu baroknih majstora europskog prostora uz istovremeno više ili manje suptilno koketiranje s inovacijama koje je ansambl prepoznao kao važan element u razvoju baroknog stila, a prepoznaju se i u odabranim skladbama.

Ansambl je nastao kao rezultat nastojanja za povezivanjem ljubavi prema komornom muziciranju s ljubavlju prema glazbi 18. stoljeća, jednog od najbogatijih i najraznolikijih u povijesti glazbe.

Ars longa (i) danas će nastupiti u sastavu: Monika Cerovčec (sopran), Ana Benić (barokna flauta), Stjepan Nodilo (barokna oboa i blokflaute), Lea Sušanj Lujo (barokno violončelo) i Linda Mravunac Fabijanić (čembalo).

Program se održava u organizaciji Gradskog muzeja Vukovar i Hrvatskog doma Vukovar i potporu Ministarstva kulture Republike Hrvatske, a ulaz je slobodan!