Deset prometnih nesreća na prometnicama VSŽ

Jedna od prometnih nesreća dogodila se u Jarmini FOTO: Damir Begović

Tijekom prošloga vikenda na prometnicama Vukovarsko-srijemske županije dogodilo se deset prometnih nesreća; sedam s materijalnom štetom (autocesta A3, Jarmina, granični prijelaz Bajakovo, granični prijelaz Županja, Vukovar i Županja dvije) te tri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama.

U petak, 5. siječnja, oko 11.05 sati u Vinkovcima je 35-godišnji vozač osobnog automobila zbog neprilagođene brzine kretanja vozila udario vozilom u vozilo koje je 37-godišnji vozač zaustavio na zvučni i svjetlosni znak ispred prijelaza ceste preko željezničke pruge. Pritom su 35-godišnji vozač i petogodišnja putnica u zaustavljenom vozilu zadobili lake tjelesne ozljede.

U subotu, 6. siječnja, oko 19.20 sati u Mirkovcima 42-godišnji vozač osobnog automobila pod utjecajem alkohola (1,45 g/kg) nije se kretao sredinom obilježene prometne trake već je pomaknuo vozilo ulijevo s kolnika i udario u parkirana vozila pri čemu je zadobio lake tjelesne ozljede.

U nedjelju, 7. siječnja, oko 17.40 sati u Iloku 70-godišnji vozač osobnog automobila nije se obilježenom pješačkom prijelazu približavao sigurnosnom brzinom uslijed čega dolazi do naleta na 73-godišnju pješakinju koja je prelazila kolnik na obilježenom pješačkom prijelazu. Pješakinja je zadobila teške tjelesne ozljede.

Dodajmo tome kako su policijski službenici zatekli osam vozača s prisutnošću alkohola u organizmu. Najveća koncentracija, 1,87 g/kg zabilježena je kod 51-godišnjeg vozača osobnog automobila u Srijemskim Lazama.