Domagoj Begonja nakon trećeg naslova prvaka Hrvatske: Iskreno, očekivao sam…

Ispostavilo se kako je Domagoju Begonji Osijek apsolutno sretna destinacija! Naime, u tamošnjoj dvorani Jug 2 reprizirao uspjeh iz 2022. godine kada je osvojio premijerni naslov prvaka Hrvatske u ju-jitsi! Jakov Škopac u današnjem finalu PH do 18 godina (i do 85 kg), nije bio dorastao suparnik članu Vinkovačkih roda koji je zlato izborio na efektan način.

– Završio sam ga polugom na ruku! – kratko se osvrnuo na finalnu borbu Begonja kojemu je ovaj osvojeni naslov prvaka već treći uzastopni, s obzirom na to da se između dva osječka trijumfa smjestio i onaj varaždinski, prošlogodišnji.

– Iskreno, očekivao sam ovaj naslov. Odradio sam odlične pripreme, između ostalog i nedavni reprezentativni kamp kod nas u Vinkovcima.

Osječki nastup jedna mu je od dvije kontrolne točke uoči skorašnje europske smotre kojoj je od 4. do 7. travnja domaćin Bukurešt.

– Zadovoljan sam formom, ali naravno da u ovim mjesec dana neću ležati na kauču, nego ću je dodatno brusiti kako bih u Bukureštu bio pravi i obranio naslov europskog prvaka osvojen prošle godine u Francuskoj. Sljedeći vikend putujem u Sloveniju na još jedan kamp, onda 16. ožujka nastupam još i na turniru u Đakovu. Radim pakleno, mora se vratiti – zaključio je Begonja.