Goran Kajkić: HDZ-ovci jedan na jedan sa mnom nemaju šanse, ispadaju smiješni!

Goran Kajkić FOTO: Damir Begović

Nezavisni vinkovački gradski vijećnik Goran Kajkić tvrdi da ga „nije ni pecnulo” to što su ga iz redova pozicije isprozivali na jučerašnjoj sjednici Gradskoga vijeća:

– Prvo treba slušati, gledati i čitati tko govori, a ne što govori. Uglavnom, jasno je da sam im velika politička prijetnja i opasnost. U Gradskom vijeću ne mogu mi parirati pa krše Poslovnik kako bi me pokušali ometati, udružuju se jer jedan na jedan nemaju velike šanse, ispadaju smiješni.

Nego…

– Vratimo se na bitnije stvari. Jedna od njih je to što će građani Vinkovaca biti opterećeni za gotovo 16 milijuna kuna koji su nam na vrat nakačili upravo ovi likovi koji žele maknuti fokus s bitnih tema. Svi su jučer skidali krivnju sa sebe i pokušali prebacivati odgovornost na nekoga tko nema nikakve veze s gradom Vinkovcima. Karlić je zamuckivao kako je mogući krivac bivši župan te nekakav profesor s osječkog fakulteta – naglasio je Kajkić u kontekstu nagodbe koju Grad Vinkovci mora platiti austrijskim tvrtkama Strabag i Saubmacher zbog nikad realiziranog projekta odlagališta smeća u Antunovcu kod Osijeka.

Kajkić podvlači:

– Bosančić vidi rješenje u dodatnom opterećenju građana Vinkovaca da plate taj njihov dug. Moram naglasiti da je Bosančić ekonomski stručnjak koji je pohađao Ekonomski fakultet u Osijeku, kao i svi HDZ-ovci ga je pod sumnjom „završio”, što nije bilo teško jer je imao i povlašteni tretman zbog toga što je bio ujkin ili ujkov mali. No, ekonomski stručnjak s osječkog fakulteta Bosančić je već zadužio grad s kreditima, opteretio je građane s visokim cijenama vrtića, plaćamo najskuplji odvoz otpada u regiji, parking nam je poskupio za 30% te je čak oteo i djeci prvašićima koji više ne dobiju 1.000 kuna, nego 500 kuna.

Kajkić je podsjetio kako je izradio i predložio najviše amandmana od svih ostalih vijećnika zajedno…

– Sve sam amandmane izrađivao u korist građana, ali ih je Bosančić sa svojim vijećnicima sve do jednog odbio. A HDZ nije bio u stanju napisati niti jedan jedini amandman.

Osim toga…

– Ivan Istina konstantno laže i obmanjuje javnost, ali kad njega i njegovog mentora s činjenicama izdominiram, onda spuštaju glavu dolje i gunđaju si u bradu. Bosančić me neprekidno napada na privatnoj razini, čak je unutar gradske uprave oformio tim koji me „češlja”, otvaraju lažne Facebook profile i pokušavaju prevariti čitatelje portala te surađuju s ostalim institucijama. Skeniraju me od samog rođenja, pa je eto Bosančić zaturio nos u moju pelenu kad sam bio mali te navodno saznao što sam taj dan jeo. 

Goran Kajkić za kraj:

– Svi znamo tko je i što je Bosančić, čovjek koji prijeti svom prvom susjedu. Onda samo možete zamisliti koji on ima problema u svojoj glavi, a nažalost takav nam vlada gradom. Ništa to nije slučajno, zato se nalazimo u ovakvoj situaciji da mladi nemaju perspektive u Vinkovcima, da upravo on i Karlić nisu bili sposobni dovesti niti jednog domaćeg i stranog investitora te otvoriti nova dobro plaćena radna mjesta. Bez obzira na to što me napadaju i pokušavaju diskreditirati kod građana, ja ću ustrajati, Vinkovci konačno trebaju promjene kako bi se počeli razvijati kao grad kakav je bio prije. Ne prihvaćam i borim se protiv toga da ostanemo njihova HDZ-ova lopovska močvara. Jedino rješenje je da maknemo Bosančića s trona vladanja, s takvim stručnjakom za muljanje samo propadamo.