JARMINA Do uređenog groblja vodit će Strossmayerova proširena na dva traka

FOTO: Damir Begović

Jarmina je pretvorena u veliko gradilište. Radni strojevi bruje, a općinski načelnik Goran Ileković naglašava:

– Uređuje se sjeverna strana mjesnog groblja, kao i plato ispred mrtvačnice i kapele, na kojima je prethodno obnovljena fasada. Ukupna površina uređenog platoa iznosi 600 kvadratnih metara.

Slika govori više od tisuću riječi. Nekada je prostor ispred mrtvačnice izgledao ovako…

FOTO: arhiv/db

A nakon obnove izgleda ovako…

FOTO: Damir Begović

Do groblja će se uskoro protegnuti nova prometnica. Jer, u tijeku je druga faza rekonstrukcije Strossmayerove ulice…

– Bit će to moderna prometnica s dva traka uz koju će se protezati pješačka staza. Projekt je vrijedan oko 300.000 eura, uz sufinanciranje Ministarstva regionalnog razvoja u iznosu od oko 200.000 eura.

Ulica Josipa Jurja Strossmayera u Jarmini FOTO: Damir Begović

Uskoro će biti raspisan i natječaj za šetnicu i biciklističku stazu koja će spajati Ulicu Matije Gupca i lovačku kuću, odnosno spomenik podignut u čast varaždinskih specijalaca poginulih 9. studenog 1991. godine u akciji Vihor kod obližnjeg Karadžićeva. Oko pola milijuna eura

– Trasa će biti dugačka 1.050 metara, a široka gotovo četiri metra. Uz nju će biti zasađen drvored od 154 stabla srebrnolisnog javora – prisnažio je Ileković te umjesto zaključka najavio završetak još dva projekta:

Goran Ileković FOTO: Damir Begović

– Za dvadesetak dana počinje postavljanje fasade na Domu hrvatskih branitelja, kroz sljedeći tjedan ćemo odraditi prikupljanje ponuda. A zgotovit ćemo i postavljanje antistresne podloge na novom dječjem igralištu. Sve su to projekti koji će život mještana Jarmine učiniti kvalitetnijim.