JASNA BUHAČ-STARC Ceranska promocija knjige o nepravdi i borbi protiv sustava

Jasna Buhač-Starc FOTO: Damir Begović

Ovoga petka, 15. ožujka 2024. godine, u prostorijama Lovačkog doma u Cerni s početkom u 19 sati bit će upriličena promocija knjige „Povijest jedne laži“ autorice Jasne Buhač-StarcPosrijedi je ispovijest ove Vinkovčanke koja je nakon četiri godine šutnje odlučila progovoriti o nepravdi koja ju je zadesila i zbog koje je ostala bez posla.

Ukratko, kao djelatnica Službe kriminalističke policije Buhač-Starc surađivala je s istražiteljem čiji je predmet bio vezan uz razotkrivanje okolnosti ratnog zločina na Ovčari. No, u jednom trenutku predmetni izvidi su naprasno prekinuti, istražitelj je suspendiran, a s njim i Buhač-Starc.

Dok autorica priča o laži koja se kotrlja u njezinoj sredini i o pogledima svojih dojučerašnjih radnih kolega, govori i o svojoj istini, istini ponosne majke, supruge, kćeri, odane kolegice. Kako je ova priča završila dođite u Lovački dom u Cerni i – saznajte…

Na promociji će govoriti njezini najvažniji akteri: autorica Jasna Buhač-Starc, zatim urednik knjige Vladimir Bakarić te lektorica i recezentica prof. Nina Martinović Salatović.

Vođinačka promocija knjige “Povijest jedne laži” bila je izuzetno posjećena

– Radujem se promociji u Cerni, a koristim prigodu zahvaliti i Općini Vođinci, njezinu načelniku Martinu Kordiću kao i njegovoj suradnici Ružici Šuker na organizaciji nedavne promocije moje knjige te svima koji su u zaista velikom broju došli na događaj i svojim prisustvom uveličali promociju i tako pridonijeli lijepom, ležernom i ugodnom ugođaju. Nadam se da će isto tako biti i u Cerni – kaže Jasna Buhač-Starc.