Kruno Šarić: Brojevi su na našoj strani, ovo je najposjećenije Šokačko sijelo ikad!

Kruno Šarić

Nakon što su se dojmovi oko 57. Šokačkog sijela slegli, ostaje činjenica da su organizatori zadovoljni s tih jedanaest dana (od 2. do 13. veljače) radosti, veselja, pjesme i narodnih običaja…

– Ne da smo zadovoljni, nego – prezadovoljni! Brojevi su na našoj strani; u bogatom programu sudjelovalo je 3.000 ljudi, oko 1.000 ih je sudjelovalo u pokladnoj povorci koju je pratilo, usudio bih se procijeniti, više od 5.000 gledate. Neki kažu čak i više, ali ne bih licitirao s brojem – kaže Kruno Šarić, direktor Turističke zajednice grada Županje koja je uz Izvršni odbor 57. Šokačkog sijela i potporu Grada Županje podnijela organizacijski teret ovogodišnje manifestacije koja je plijenila veliku pažnju.

– Ovo je bilo nikad posjećenije Šokačko sijelo, što znači da smo uspjeli. Ljudi su prepoznali ono što radimo, hrlili su na događaje koje smo pripremili, od koncerata, folklornih večeri, izuzetno je posjećen bio i Sajam Zlatne niti… Ma, neka ispadne i neskromno, ali zaista je sve vrhunski ispalo.

U velikom šatoru Šokačkog sijela održano je šest koncerata, za svakoga ponešto; Džentlmeni, Dalmatino, TS Begeš, Prljavo kazalište, TS Rutineri i Najbolji hrvatski tamburaši.

– I ove smo godine priču zaključili Seljačkom zabavom u organizaciji KUD Tomislav kojem zahvaljujem na angažmanu, kao i svim gradskim udrugama i tvrtkama koje su dale nesebični obol iznimnoj uspješnosti ovogodišnjeg sijela koje je imalo međunarodni predznak. Lijepo je u povorci bilo vidjeti zastave Sjeverne Makedonije i Poljske, ali i goste iz Stuttgarta, Ljubuškog i Nina – zaključuje Šarić uz napomenu da su pripreme za 58. Šokačko sijelo već započele, a neki koncerti već dogovoreni!