Luka Čarapović i Tanja Turukalo najsportaši Vukovara u 2023. godini!

Vukovar je izabrao najbolje sportaše za 2023. godinu! Svečana dodjela upriličena je u Gradskom muzeju Vukovar i to u šest kategorija; perspektivni sportaš, perspektivna sportašica, najbolji sportaš, najbolja sportašica, najuspješniji sportski kolektiv te najuspješniji trener (nagrada “Danijel Rehak”).

Evo laureata:

PERSPEKTIVNI SPORTAŠI:

1. Andrej Samardžija – Boksački klub „Borovo“
2. Petar Kovač – Šahovski klub „Codeasy“ Vukovar
3. Noa Tucić Prusac – Hrvatski rukomenti klub „Borovo“

PERSPEKTIVNE SPORTAŠICE:

1. Monika Zovko – Gimnastički klub „Vukovar“
2. Kiara Lemac – Streljački klub „Grič 7“ Vukovar
3. Agata Šeremet – Karate klub „Vukovar 91“

SPORTAŠ:

Luka Čarapović – Plivački klub „Vukovar“

* Alen Bilogrević – Taijiquan wushu klub „Vukovar“ (priznanje za uspješne rezultate)
* Kristijan Prodanović – Boksački klub „Borovo“ (priznanje za uspješne rezultate)

SPORTAŠICA:

Tanja Turukalo – Klub dizača utega „Vukovar“

* Jelena Begović – Taijiquan wushu klub „Vukovar“ (priznanje za uspješne rezultate)
*
Miljana Poznanović – Gimnastički klub „Vukovar“ (priznanje za uspješne rezultate)

SPORTSKI KOLEKTIV:

1. Gimnastički klub „Vukovar“

* Hrvatski veslački klub „Vukovar“ (priznanje za uspješne rezultate)

6. NAGRADA „DANIJEL REHAK“ (NAJUSPJEŠNIJI TRENER):

Slavko Baketa – HNK Vukovar 1991.

Nagrađenima su nagrade uručili vukovarski gradonačelnik Ivan Penava, ravnatelj JU “Sportski objekti Vukovar” Ivan Szabo, predsjednik Gradskog vijeća Grada Vukovara Željko Sabo, predsjednik ZŠUGV-a Ivan Polhert te pročelnik UO za obrazovanje, sport i branitelje Grada Vukovara Darko Dimić.

Perspektivni sportaši i sportašice uz priznanje ostvaruju pravo na sportsku stipendiju za darovite sportaše u iznosu od 840 eura godišnje, odnosno 70 eura mjesečno. Najuspješniji sportaš i sportašica uz priznanje biti će darovani novčanom nagradom u vrijednosti 500 eura. Najuspješniji sportski kolektiv uz priznanje biti će darovani sportskom opremom u vrijednosti 500 eura dok će najuspješniji trener uz priznanje biti darovan novčanom nagradom u vrijednosti 500 eura.

Gradonačelnik Penava ovom prilikom zahvalio je svima koji su svojim djelovanjem doprinijeli razvoju vukovarskog sporta te čestitao nagrađenim sportašicama i sportašima i njihovim trenerima na osvojenim nagradama.

– O ulaganjima Grada Vukovara u sport zasigurno najbolje govori činjenica da smo prošle godine temeljem neovisnih analiza i analizom proračunskih sredstava proglašeni prvim gradom u Hrvatskoj na ljestvici svih gradova kada je riječ o ulaganjima u sport. Tome svjedoči i izgled grada po pitanju sportske infrastrukture, a uskoro krećemo i u projekt izgradnje zatvorenih tenis terena. Puno sredstava ulažemo i u sportske udruge te klubove kroz Zajednicu sportskih udruga grada Vukovara – naglasio je Penava te poručio kako se nada da će nagrade dodatno motivirati sportaše u njihovoj karijeri.

U ime nagrađenih prisutnima se obratio dobitnik nagrade za najboljeg trenera Slavko Baketa zahvalivši Gradu Vukovaru i Zajednici sportskih udruga grada Vukovara jer prepoznaju uspješnost, a mladima je poručio da je bitno uživati u sportu.