Matko Čolaković doprvak Hrvatske! Zlato mu izmaknulo za samo jedan krug…

IZVOR: SD Vinkovci

U organizaciji GSD „Osijek 1784“ prošloga je vikenda u osječkoj Sportskoj dvorani Jug 2 održano je pojedinačno seniorsko Prvenstvo Hrvatske natjecanje ISSF 10m zračno oružje, Prvenstvo Hrvatske za mlađe seniore/seniorke i Prvenstvo Hrvatske za mješovite parove te 5. kolo (ujedno i završno) 1. Walther hrvatske lige.

Na natjecanju je nastupilo 110 ekipa, među njima i SD Vinkovci u sastavu: Matko Čolaković, Stjepan Becić, Petar Babić i Ema Pap. Rezultati? Evo ih…

Matko Čolaković osvojio je srebro u kategoriji mlađih seniora u gađanju zračnim pištoljem s 565 krugova (prvoplasirani Rino Štaba pogodio je samo krug više!), dok je Stjepan Becić zauzeo 16. mjesto.

Matko Čolaković

Čolaković je, kao jedini predstavnik VSŽ, na seniorskom PH osvojio 4. mjesto, dok je u natjecanju mješovitih parova u tandemu s Emom Pap bio deseti. Obećavajuća forma uoči skorašnje europske smotre u Mađarskoj…

Uzgred, u završnom kolu 1. Walther hrvatske lige (zračni pištolj) SD vinkovački sastav osvojio je 6. mjesto čime je osiguran nastup u 1.WHL i sljedeće sezone.