Penava poziva Most: Suzbijmo taštine i oformimo koaliciju!

IZVOR: Facebook

Ivan Penava, predsjednik Domovinskog pokreta, na današnjoj medijskoj konferenciji iznio je konkretan nekoliko zanimljivih detalja vezanih uz nadolazeće parlamentarne izbore.

– Prije otprilike godinu dana sjeo s Božom Petrovom, predsjednikom Mosta, oko formiranja trećeg bloka, odnosno koalicije i koalicijskog sporazuma u smislu zajedničkog izlaska na predstojeće parlamentarne izbore. Osam stranaka ljevice jasno su poručile Mostu da ga ne žele, nije dakle u kombinacijama za prosvjede, a kamoli za formiranje buduće Vlade. Posebno podsjećam na retoriku Sandre Benčić koja je inicijativu za koalicijom Raspudića i Grmoje rezolutno odbila – podsjetio je Penava pa nastavno na temu dodao:

– Ponovno, iz aspekta prije svega nacionalnih interesa i zdravoga suverenističkog načina promišljanja, jer dijelimo svjetonazor, pozivam Most da svi suzbijemo svoje taštine i ego te da u interesu politika koje zastupamo, uđemo u razgovore i oformimo koaliciju koja će biti nezaobilazan faktor formiranja buduće hrvatske Vlade, a samim time i jamstvo politika zaštite obitelji, zabrane rodne ideologije, zaštite hrvatske granice i jake poljoprivrede.

To su ciljevi, smatra Penava, kojima ne smije biti nadređen ničiji ego te stoga apelira da se još jednom razmisli što je interes naroda i države, a što puke političke floskule.

– Ako propustimo šansu, a stvarno imamo veliku šansu na predstojećim izborima, bojim se da će posljedice za Hrvatsku biti dalekosežne – zaključio je Penava.