Penava uručio dekanu Sudariću ključeve novoobnovljene zgrade „Radničkog doma”

IZVOR: Grad Vukovar/Miroslav Šlafhauzer

Potpisan je Ugovor o upravljanju zgradom „Radnički dom“ slijedom čega je vukovarski gradonačelnik Ivan Penava danas uručio Željku Sudariću, dekanu Veleučilišta „Lavoslav Ružička“ Vukovar koje će ondje preseliti.

Ugovor je sklopljen na neodređeno vrijeme u svrhu provedbe projekta pod nazivom „Rekonstrukcija zgrade „Radnički dom“ u Borovu naselju i prenamjena u prostor Veleučilišta „Lavoslav Ružička“ u Vukovaru“, a u sklopu provedbe Intervencijskog plana Grada Vukovara.

– Veleučilište je danas, svečanim potpisivanjem Ugovora i primitkom ključeva nove zgrade, dobilo prostore koji su opremljeni po najvišim standardima za najkvalitetnije obrazovanje budućih studenata. Novi iskorak za veleučilište i studente, ali i za gradsku četvrt Borovo naselje koja novoobnovljenim „Radničkim domom“ dobiva novi izgled, kao i sadržaje. Tu su, naravno, i indirektni efekti poput skoka cijena najmova i kvadrata stambenih objekata, ugostiteljske ponude i brojni drugi. Siguran sam da će djelatnici i više od tisuću studenata veleučilišta nastaviti koristiti blagodati novih uvjeta i razviti ovu priču na još višu razinu da nam svima bude na ponos – rekao je gradonačelnik Penava.

Dekan Sudarić zahvalio je Gradu Vukovaru, Razvojnoj agenciji Vukovar (VURA), Fondu za obnovu i razvoj grada Vukovara, djelatnicima veleučilišta te Ministarstvu znanosti i obrazovanja RH, kao svom osnivaču, što su zajedničkim djelovanjem omogućili da veleučilište krene u novo poglavlje s najboljim studentskim standardom u Republici Hrvatskoj i cijeloj regiji:

– Sada ćemo imati jedan impresivan objekt koji će privlačiti studente iz Hrvatske i inozemstva te sam siguran da ćemo biti među vodećima po studentskom standardu i kvaliteti visokog obrazovanja. Novi prostor nudi sve što nam je potrebno, poput novih laboratorija koji će omogućiti i pokretanje novih studija. Sve je spremno za preseljenje te se nadamo da ćemo u novu zgradu useliti u kratkom roku. Veselimo se – rekao je Sudarić.

Rekonstrukcija zgrade „Radnički dom“ u Borovu naselju te njegova prenamjena u prostor Veleučilišta „Lavoslav Ružička“ Vukovar kapitalni je projekt Grada Vukovara vrijednosti 8.818.267,23 eura, od čega je 5.403.093,41 eura bilo osigurano putem EU sredstava, 1.120.842,80 eura snosio je Grad Vukovar, a 2.294.131,02 eura bila su sredstva Fonda za obnovu i razvoj grada Vukovara.

Grad Vukovar proveo je također i unutarnje opremanje „Radničkog doma“, u suradnji s Fondom za obnovu i razvoj grada Vukovara, što je obuhvatilo potpuno opremanje zgrade namještajem, opremanje računalnom i fitness opremom te opremanje prostora za fizikalnu terapiju u svrhu izvođenja studija fizioterapije. Ukupna vrijednost unutarnjeg opremanja iznosila je 813.541,77 eura s PDV-om.