PLENKOVIĆ U VINKOVCIMA ”Primjetan je napredak u razvoju Slavonije!”

FOTO: fs

Pred nama su izbori za Europski parlament koji će biti održani u nedjelju, 9. lipnja. U finišu predizborne kampanje Slavoniju je obišao Andrej Plenković, nositelj HDZ-ove liste koji je nakon Osijeka posjetio i Vinkovce.

– Od 2016. naovamo se primjećuje napredak u razvoju Slavonije. Vlada je ”pogodila” s Projektom Slavonija, Baranja i Srijem s ciljem investiranja tri milijarde eura u osam godina u tu regiju. Nema segmenta u kojem, zahvaljujući tom projektu, nisu napravljeni iskoraci. Oni su dokazivi, postoje i pomažu svim dijelovima Slavonije da što prije dođu do zadovoljavajuće točke razvoja – poručio je Plenković.

Njegov domaćin, vinkovački gradonačelnik i odnedavno saborski zastupnik, Ivan Bosančić u kontekstu nadolazećih izbora je dodao:

– Potpora kandidatima Hrvatske demokratske zajednice predvođenima premijerom Plenkovićem ujedno je i potpora europskoj budućnosti naše zemlje, domoljubnim, demokršćanskim i obiteljskim vrijednostima u koje vjerujemo i koje živimo. Sigurna i napredna Hrvatska koja je u svim krizama znala očuvati stabilnost i osigurati pomoć i potporu svojim građanima, a istovremeno i stvoriti pretpostavke za snažan rast gospodarstva, plaća i mirovina, Hrvatska je koja nema alternativu.

Plenković je tijekom boravka u najstarijem europskom naselju prošetao vinkovačkim središtem gdje se nakratko družio s građanima.