POD LAMPOM Doco&Crni: Za Šinka smo se jednoglasno složili da je katastrofalan izbor! No…

Domagoj Popović i Mladen Crnaić FOTO: Damir Begović

Podcast Pod lampom novitet je na sceni ovog digitalnog medija. Autorski ga potpisuju Domagoj Popović – kojeg skraćenog zovu Doco – i Mladen Crnaić, za prijatelje Crni. Koji se za Budicu potpuno razotkrivaju:

Doco: Ideja? Pa, rodila se još prije pandemije korone kada sam želio otvoriti nekakvu vinkovačku suvenirnicu u kojoj bih objedinio sve moguće segmente Vinkovaca na jednom mjestu. Tada sam već bio malo skeptičan oko realizacije tog posla pa sam odmah smišljao kako dići vrijednost toj ideji i tada mi je pala napamet ideja da se ta suvenirnica uredi u nekom “vinkovačkom” stilu u kojem bi se navečer snimala emisija, odnosno podcast, o ljudima koje svakodnevno viđamo u gradu. Šatro su nam poznati, a ne znamo ništa o njima, nego postoje neke legende i priče. “Međutoa”, krenula je korona i odustao sam totalno od toga i krenuo u nešto skroz drugo. Jednog dana kroz razgovor sa Crnim sam spomenuo tu priču pa mi je on rekao da mu je ta ideja dobra i da je i on sam nešto slično razmišljao, ali je na tome sve i ostalo. S vremenom zbog svog posla smo nabavljali raznoraznu opremu i stekli smo neke uvjete da bi to mogli zaista i pokrenuti. Ostalo je pronaći voditelja ili voditeljicu. Tražili smo nekoga tko je karizmatičan, neobičan, zabavan, pozitivan i koji može pokriti širok spektar tema. Takvog još nismo našli. Onda smo naišli na Šinka i jednoglasno se složili da bi on bio katastrofalan izbor, međutim nismo imali bolje rješenje pa smo ga krenuli vrbovat. Nije tajna da su ga vrbovali i neki drugi podcasti, no mi smo ponudili bezobrazno bolje uvjete, pa tako Šinko radi potpuno volonterski i mislimo da se jako dobro snašao s obzirom na iskustvo, tremu i druge faktore. I da definitivno nismo obični.

Ivan Grigić – Šinko

Crni: Želimo napraviti pozitivnu priču o našem gradu Vinkovcima i njegovim ljudima. Ideja nam je pohvaliti se s našim uspješnim sugrađankama i sugrađanima, ali i omogućiti onima koji će to tek postati da se predstave široj javnosti. Vinkovci imaju jako velik broj uspješnih i zanimljivih ljudi, a mi im želimo dati priliku da svoju priču podjele sa svima nama. Uvodni kvartet gostiju je tek mali dio onoga što Vinkovci imaju za ponuditi, a želja nam je da se svaki gost osjeća ugodno i opušteno jer samo kroz tu ležernu atmosferu može ispričati najbolje priče. Koliko god to loše izgleda na Youtubeu ipak iziskuje jako puno vremena i pripreme, a naše supruge nam već mašu nekim papirima. Nakon snimanja epizode s Musom, Šinko je izletio prije gosta i evo sada će četvrti dan kako se ne javlja. Ne znam trebamo li se zabrinuti. Vidio sam jučer policijski auto pred njegovom kućom, ali to ništa ne mora značiti jer češće mu je “murija” na ćupriji nego Vespa. Priprema za svakog gosta iziskuje jako puno vremena i to najviše od strane voditelja kojem ako “teren” nije poznat nikako nije lako. Kako nam brojke pokazuju “Pod lampom” svijetli puno bolje nego smo i sami očekivali, a ideja za goste je svakim danom sve više i ako se želimo razvijati vrlo brzo ćemo morati pojačati našu ekipu s dodanim ljudstvom. Planiramo se još pojačati kako bi rasteretirili Šinka, jer nije to lak posao. Potrebna je dobra priprema za svakog gosta, neki su nama možda manje poznati, a gledatelji će očekivati dublji razgovor o temama koje ih zanimaju.

Pater Stjepan Ivan Horvat i Ivan Grigić – Šinko

Doco: U tehničkoj službi smo za sada Crni i ja, ali naravno da nam uskaču prijatelji i poznanici u pomoć kada nam zaštekaju neke stvari oko rasvjete, kamera, zvuka i svi se rado odazovu na pomoć i na tome im se i ovim putem zahvaljujemo, a posebno Leu Suhorskom, Saulu Tikviću, Stelli Mešić, Luki Palaveršiću koji su nam uvijek izašli u pomoć kad zaškripimo sa nekim stvarima. I opet će, samo to još ne znaju…

Crni: Uz promociju gostiju cilj nam je i promovirati vinkovačke brendove pa tako od prvog snimanja imamo podršku restorana Vatikan, Valensa, Abella, Hang Loosa, Walkowa i ono najbitnije A&M decorationsa koji nam je ustupio prostor koji koristimo za snimanje. Nakon svake epizode dobijemo dosta pohvala i podrške te nas to dodatno gura prema svakom idućem gostu. Tu su nabrojani samo neki od gradskih brendova, a i svi ostali koji se na bilo koji način se žele uključiti u naš rad dobro su došli. I neka nas slobodno kontaktiraju, vrlo rado ćemo se odazvati. Dobar dio opreme smo imali od prije, ali iz epizode u epizodu želimo podizati kvalitetu slike, zvuka, scene i slično, a to iziskuje dosta novih ulaganja koja su neophodna u nadolazećim emisijama jer ne želimo se zadovoljiti s trenutnom situacijom.

Doco i Crni: Hvala svima koji nas prate, koji nas kritiziraju i hvale, svima koji nam na ovaj ili onaj način pomažu, nadamo se da ćemo dizati kvalitetu i da ćemo vam pružati zanimljiv sadržaj!