Razvojna agencija VSŽ nizom aktivnosti obilježila EU tjedan

IZVOR: Razvojna agencija VSŽ

U sklopu obilježavanja EU tjedna od 6. do 10. svibnja 2024. godine djelatnici Razvojne agencije Vukovarsko-srijemske županije održali su informativne radionice za učenike i nastavnike u nekoliko srednjih škola s područja Vukovarsko-srijemske županije. Tako su informativne radionice pod nazivom „Europski fondovi kao prilika za razvoj poduzetnika“ održane u Ekonomskoj školi Ivana Domca Vinkovci, Ekonomskoj školi Vukovar, Srednjoj školi Ilok i Obrtničko-industrijskoj školi Županja.

Cilj informativnih radionica je bio upoznati učenike s Europskom unijom i mogućnostima koje nam ona pruža u razvoju poduzetništva. U tu svrhu, učenici su se kroz promotivne i informativne materijale upoznali s raznim oblicima potporno-poduzetničke infrastrukture, a kako Europski fondovi pružaju financijsku podršku za poticanje gospodarskog rasta i konkurentnosti u regijama diljem Europske unije, što uključuje ulaganja u infrastrukturu, inovacije, istraživanje i razvoj, tehnološke inovacije i poduzetništvo, učenicima je predstavljen i način pripreme i provedbe projekata koji su (su)financirani sredstvima Europske unije te su im predstavljeni i primjeri dobre prakse iz različitih sektora, odnosno uspješno realizirani projekti u kojima je RA VSŽ pružala stručnu pomoć u pripremi i/ili provedbi.

Uz održavanje informativnih radionica, RA VSŽ je u sklopu obilježavanja EU tjedna sudjelovala i na sajmovima EU projekata u Iloku, Otoku, Vinkovcima, Vukovaru i Županji. Posjetitelji sajmova imali su priliku informirati se o raznolikim EU projektima, otvorenim pozivima za prijavu projekata te ostalim aktivnostima koje RA VSŽ provodi. Posjetitelji su imali mogućnost direktnog kontakta s predstavnicima projekata te su dobili korisne informacije o programima koji doprinose poboljšanju kvalitete života u našoj zajednici.