Sesar o pojačanjima: Markanović odličan na prvi dojam, Kuzminski pokazuje naznake

Siniša Sesar FOTO: Damir Begović

Nogometaši Cibalije na polovici su zimskih priprema za proljetnih nastavak sezone. Tri pripremna tjedna su iza njih, a isto toliko još imaju za odraditi.

Zasad sve ide prema planu i programu – kaže trener Siniša Sesar pa se osvrće na jučerašnje gostovanje u Gračanici (BiH) gdje je njegova momčad porazila domaće Bratstvo rezultatom 2:1 (zabili su Bajić i Miljanić, a za domaće bivši Cibalijin igrač Smajić).

– Opet smo, kao i u prethodne dvije utakmice (Đakovo-Croatia 5:0, Belišće 3:3, op. a.), bili naglašeno bolji u prvom poluvremenu nego u nastavku.

Debitirali su lijevi bočni Filip Markanović i (zadnji) vezni Marin Kuzminski. Trenerove impresije?

Markanović je odigrao cijelu utakmicu, prvi dojam je odličan. Ubacio se mnogo puta u fazu napada, ne sjećam se da je izgubio ijedan duel. Čvrst je agresivan, sve pet. Kuzminski pokazuje naznake da bi mogao biti pojačanje, s tim da je dvojbeno je li pozicija zadnjeg veznog najbolja na kojoj se snalazi. Jak je na lopti, zna napraviti višak igrača, iskušat ćemo ga na polušpici u srijedu protiv Slavije u Pleternici.

Prijelazni rok za Cibaliju još nije završen…

– U ponedjeljak nam iz Osijeka stiže veznjak Verhas, a postoji mogućnost angažmana i jednog stopera čiji identitet još ne bih otkrivao. I to bi bilo to – dodaje Sesar koji je poprilično razbistrio sliku udarnog sastava.

SS u zaključku:

– Zasad imam desetoricu. Tražim još trećeg iz kvote ‘do 21’. Bosak i Markanović su zasad unutra, a za preostalu poziciju konkuriraju Spahić, Kurteš, Marković, Samper, Lugarić, Buić te već spomenuti Verhas i eventualno onaj stoper o kojemu smo govorili.