VJEČNA LJUBAV Marija i Ivan Bertok čak sedam desetljeća u braku

Ivan i Marija Bertok vjenčali su se davne 1954. godine

Trinaestu godinu zaredom nastavljena je lijepa tradicija obilježavanja Valentinova za bračne parove s područja grada Vukovara s 50 i više godina braka. Na ovaj način svoju dugogodišnju ljubav proslavio je 41 bračni par koji su svoje slobodno vrijeme proveli družeći se uz glazbu i ples, a ove godine slavlje je upriličeno dan prije s obzirom kako 14. veljače započinje korizmeno vrijeme.

Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava svojim je sugrađanima zaželio još puno zajedničkih godina u zdravlju i ljubavi istaknuvši kako su oni pravi primjer zajedništva:

– Željeli smo kroz pjesmu, ples i veselje proslaviti zajedništvo i ljubav. Ljubav se gradi tijekom cijeloga života, ne treba ju idealizirati, ali vrijedi se za nju truditi i davati sebe. Bračna zajednica i obitelj, kao i dobri prijatelji, nude nam određenu sigurnost. To su vrhunske vrijednosti koje trebamo njegovati i istaknuti u prvi plan – naglasio je Penava.

Proslava Valentinova bila je posebna za vukovarske supružnike Bertok, Mariju i Ivana, među onima koji su se prijavili, bračni par s najviše godina bračnog života. Marija i Vladimir vjenčani su 1954. godine te ove godine proslavljaju 70 godina braka, a uz to odnijeli su pobjedu u tradicionalnoj igri “Ples srca”, stoga ih je Grad Vukovar dodatno darovao prigodnim poklonom.