Vlado Bakarić – u sridu! Po devetnajsti put…

Vladimir Bakarić FOTO: Ivan Grigić – Šinko

PIŠE: Ivan Grigić – Šinko 

Malena je bila večeras dvorana Matice Hrvatske u Vinkovcima za sve one koji su željeli nazočiti predstavljanju knjige “Put do koraka” vinkovačkog pisca, rokera, bajkera, navijača Vladimira Bakarića.

Iza Vlade je već toliko napisanih knjiga da bi komotno mogao napuniti prosječni regal samo njegovim djelima, a neke su čak uvrštene u školsku lektiru. Da, pravu pravcatu lektiru, kao nekada Družba Pere Kvržice ili Vlak u snijegu!

Svatko onaj koji je barem jednom u životu pisao sastav u školi pa makar i „Jesen u mom vrtu“, zna koliko je teško i zahtjevno sročiti nešto smisleno i zanimljivo.

E, ovaj čovjek to radi upravo tako; smisleno, zanimljivo, duhovito, zabavno… I tako godinama.

– Dao bih svih 19 knjiga, sve promocije i nagrade za 5 minuta u Cibalijinom dresu! – čuli smo večeras od Vlade.

O knjizi vam ne mogu puno reći jer sam ju upravo kupio (kupite knjigu, podržite umjetnika!), ali vam obećavam uskoro pravi kritički osvrt, prepun modernih i nerazumljivih riječi poput „konstelacija“, „fabula“ i „padeži“.

Ako je približno dobra kao njegovi raniji uradci, a nemamo razloga sumnjati, čeka vas besana noć jer kad se Vladine knjige prime u šake, ne ispuštaju se dok se ne dođe do onog djela „Bilješka o piscu“!

Čestitamo, majstore!