Vukovar 1991 iščupao bod u 5. minuti nadoknade!

FOTO: Marko Džavić

Iznenađenje u Vukovaru! Favorizirani domaćin u utakmici 18. kola Prve NL uhvatio je samo bod i to doslovno u posljednjim sekundama utakmice, bod kojih udaljava od cilja, plasmana u elitni rang hrvatskog nogometa. Croatia iz Zmijavaca, koja je tijekom zime ostala bez niza prvotimaca, bila je blizu punog plijena, ali gosti nisu izdržali završni napad domaćina.

Zmijavčani su poveli u 19. minuti; dugački aut s desne strane ubacio je Blažević, lopta je prošla skroz na lijevu stranu, Šabić je ubacio u peterac, tamo su se našli Yousfi i Marko Brkić, potonji je okrznuo loptu dovoljno da prevari Mandića.

FOTO: Marko Džavić

Minutu potom odgovor domaćina, na sličan način nakon ubacivanja iz auta, lopta se naposljetku odbila do Pelka čiji pokušaj s dva metra brani Gudelj. Novi zicer za domaćina vidjeli smo u 31. minuti, Gonzalez je sjajno podvalio loptu za nadirućeg Radoševića, a zadnji vezni Vukovaraca puca s 12 metara pokraj gola.

Domaći su imali inicijativu, a gosti su zatvarali putove prema svojoj mreži. U 38. akcija domaćina koja je na koncu izbacila Tabinasa na desnoj strani, Filipinac je potegnuo snažno, ali ipak neprecizno, lopta je prohujala pored desne vratnice Gudeljevih vrata.

FOTO: Marko Džavić

U sudačkoj nadoknadi gosti su mogli do povećanja vodstva, prvo je Gadže povukao i onda se odlučio na udarac s 25 metara, bio je to vrlo dobar pokušaj kojeg je Mandić krajnjim naporom izbio u korner, iz kojeg je Šalinović imao prigodu, no njegov pokušaj glavom završio je pokraj vrata.

Trener domaćih Ivan Božić krenuo je s dvije promjene u nastavak utakmice, umjesto Roos-Trujilla i Baltića ušli su Wehrmann i Kolarić, pojačanje pristiglo iz Varaždina. Odmah su domaći pritisnuli Zmijavčane, bilo je tu dosta ubacivanja koje je Gudelj rješavao boksanjem lopte, a prvu prigodu imali su ipak gosti. Blažević je uposlio Yousfija, Marokanac sa španjolskom putovnicom pucao je u bliži kut, Mandić je to obranio, zbilo se to u 52. minuti, a tri minute kasnije vidjeli smo novi pokušaj gostiju, Marko Brkić pobjegao je po desnoj strani, kada je ušao u šesnaesterac oštro je pucao, a Mandić je to obranio.

FOTO: Marko Džavić

Gosti su izdržali sve napade domaćina koji u drugom dijelu nije stvorio prigodu, ali na koncu je upornost naplaćena, igrale su se posljednje sekunde kada je Aleksić uspio ubaciti s lijevog boka, a na dva metra od gola našao se Vanja Pelko koji je ugurao loptu u mrežu. Na koncu su obje momčadi bile razočarane ishodom, domaćin jer je očekivao pobjedu, a gost jer je istu imao do zadnjih trenutaka…

VUKOVAR 1991      1

CROATIA (Z)           1

VUKOVAR Stadion u Borovu naselju. Gledatelja 700. Sudac: Toni Dadić 6. 

STRIJELCI: 0:1 – M. Brkić (19), 1:1 – Pelko (90+5).

VUKOVAR 1991 (4-2-3-1): Mandić 6,5 – Tabinas 6 (od 68. Čabrajić -), Tadić 6, Jukić 6, Rugašević 5,5 (od 73. Aleksić 6,5) – Baltić 5,5 (od 46. Wehrmann 6), Radošević 6 (od 73. Biljan -) – Roos-Trujillo 6 (od 46. Kolarić 6), Mustedanagić 5,5, Gonzalez 6 – Pelko 6,5. Trener: Ivan Božić 6.

CROATIA (5-3-2): Gudelj 7 – Blažević 7, Šimunić 6, Šalinović 6, Šuto 6, Klančir 6 – M. Šabić 7 (od 81. Jonjić -), I. Brkić 6,5, Gadže 7 – Yousfi 6,5 (od 81. Prskalo -), M. Brkić 7,5 (od 90+3. Radić -). Trener: Marijan Karoglan 7.

ŽUTI KARTONI: Tadić (24), Yousfi (41), Gadže (43), Klančir (60), Mustedanagič (67), M. Šabić (81), Jonjić (82), Šalinović (88).

CRVENI KARTON: -.

IGRAČ UTAKMICE: Marko Brkić.