VUKOVAR Dogradnjom vrtića omogućeno dodatnih 40 mjesta

Potpisani su ugovori za dogradnju Dječjeg vrtića Vukovar I, Centralnog objekta i Područnog objekta Mitnica! Neupitni razlog za zadovoljstvo vukovarskog gradonačelnika Ivana Penave bio je prisutan:

Projekti proširenja vrtića ukupne su vrijednosti 460.890,14 eura. Dio je sufinanciran europskim sredstvima, dok ostatak troškova snosi Grad Vukovar. Izrazito mi je drago što ćemo vukovarskim mališanima omogućiti nova mjesta u vrtićima i što će se dogradnjom vrtića podići kvaliteta predškolskog obrazovanja u gradu Vukovaru rekao je Penava.

Ravnateljica Dječjeg vrtića Vukovar I Mirjana Kulić
informirala je o tome da je unazad deset godina otvoreno sedam novih odgojnih skupina. Sada ih je ukupno 32.

S dogradnjom vrtića zadovoljit ćemo jedan veći dio potreba grada Vukovara. Ove godine imamo preko 200 zamolbi, a vjerujem kako ćemo veliki dio riješiti. Vukovar je grad budućnosti, izuzetno je puno mladih obitelji, što se i dokazuje po broju zamolbidodala je Kulić naglašavajući kako će se u oba vrtića izgraditi po jedan dnevni boravak s 20 dodatnih mjesta, odnosno kako će se dogradnjom omogućiti dodatnih 40 mjesta.

Cilj nam je da se u vrtiće prime sva djeca čija su oba roditelja zaposlena. U cijeloj Hrvatskoj, pa i u Vukovaru, imamo prisutnu djecu u vrtićima iznad pedagoškog standarda, tako da ćemo s izgradnjom novog vrtića na Olajnici popravljati taj dio, smanjit ćemo broj djece u skupinama i to na duže razdobljepodvukao je Darko Dimić, pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, sport i branitelje koji je usput dodao kako se trenutno za vrtić na Olajnici priprema projektna dokumentacija koja bi trebala zgotovljena u studenome ove godine.