VUKOVAR Sjeo za volan pijan i bez vozačke, pa zatvoren na 15 dana

FOTO: Ilustracija/PU vukovarsko-srijemska

Tijekom proteklog vikenda na prometnicama Vukovarsko-srijemske županije dogodilo se deset prometnih nesreća, a od toga osam s materijalnom štetom (Stari Mikanovci, Rokovci, Mirkovci, Bobota, Granični prijelaz Principovac, Granični prijelaz Ilok, Vukovar, Vinkovci), jedna s ozlijeđenom osobom te jedna nesreća sa smrtno stradalom osobom koja se dogodila u nedjelju, 21. siječnja, oko podneva u Iloku, o čemu smo već izvijestili.

Također, policijski službenici su zatekli čak 22 vozača s prisutnošću alkohola u organizmu, a najveća koncentracija (1,75 g/kg) zabilježena je kod 60-godišnjeg vozača bicikla zatečenog 21. siječnja nešto iza ponoći u Ulici kralja Zvonimira u Vinkovcima.

Koncentracija od 1,64 g/kg zabilježena je kod 40-godišnjeg vozača osobnog automobila u Vukovaru, zatečenog 19. siječnja oko 20 sati u Ulici Lavoslava Ružičke. Dotični ne samo da je bio pijan, nego je i upravljao vozilom unatoč poništenoj vozačkoj dozvoli. Stoga je priveden na Općinski sud u Vukovaru gdje je proglašen krivim te mu je određeno zadržavanje u trajanju od 15 dana.