Zipa, Budica!*

Vinkovački sleng je upravo onakav kakav bi sleng trebao i biti – poseban! Postoje pojmovi koji su nama sasvim normalni, ali kada ih izgovorimo izvan grada u kojem su rođena dva rimska cara – gledaju nas u čudu.

Možda je najbolji primjer riječ budica, čije značenje nećemo objašnjavati. Tko ne zna neka pita nekog starijeg.

Šinko i moja malenkost danima smo se nabacivali potencijalnim imenima za novi portal. Bilo je zanimljivih prijedloga (Druker.hr, Štajga.hr), ali i onih kretenskih (Šinkovci.ba). Međutim, kad se u trenutku nadahnuća kao ideja pojavila Budica, sudac je ekspresno odsvirao kraj!

Dakle, pred vama je onaj ista, stara ekipa. Samo pod novim imenom. Stoga, ako ste čitali i voljeli Vinkulju.hr, nema razloga da Budicu.info (koja je izrasla na Vinkuljinim temeljima) ne obožavate. Jer, nešto smo iskusniji, dvaput hrabriji i nimalo pametniji!

Naš smjer i dalje ostaje nepromijenjen. Bit ćemo beskompromisni, oštri, čvrstog stava i karaktera. Na Budici će biti svega; novosti, kolumni, humora, cinizma razvučenog do sarkazma… Prije svega objektivnog novinarstva koje počiva na načelu pro et contra, temeljnom postulatu ovoga zanata.

Čega na Budici neće biti? Neće biti mira za (na)kupce diploma. Kako onih banjalučkih „za tri popodneva”, tako i „vikendaških” novosadskih. Ni za licemjerne političare, čelnike, načelnike i gradonačelnike, šerife bez značke i šanere bez pokrića. Za one koji to nisu, rado ćemo otvoriti eter.

Umjesto zaključka – zahvala. Na tome što ste bili uz ovu ekipu koja je dizala Vinkulju do razine jednog od najrelevantnijeg portala ovih prostora koji su citirali svi eminentni nacionalni mediji. Ali i njemački medijski gigant Bild! A hvala unaprijed i na tome što ćete podržati Budicu. Dakle, od ove nedjelje po novosti – na Budicu!

* stari izraz vinkovačkih mangupa i šanera, a ujedno i vrlo osebujna nogometna ekipa s turnira na Lokosima.