19. PČELARSKI DANI Koga čuva medna apoteka ne treba mu drugog lijeka!

IZVOR: Grad Vinkovci

Pčelarski savez Vukovarsko-srijemske županije i Udruga pčelara Nektar Vinkovci organiziraju 19. Pčelarske dane – dvodnevni međunarodni pčelarski sajam opreme, pčelinjih proizvoda i stručno-edukativni skup koji je danas otvoren u dvorani Barun Trenk u Vinkovcima.

Pčelarski dani već gotovo dva desetljeća u našem gradu okupljaju najbolje od hrvatske pčelarske struke. Međunarodni pčelarski sajam opreme i pčelinjih proizvoda sa svojim stručnim edukativnim skupovima i posebno osmišljenim događajima u kojima sudjeluju i najmlađi, predstavlja savršenu sinergiju struke, proizvođača i potrošača.

Josip Romić

– Veseli spoznaja kako se danas sve više Vinkovčana odlučuje baviti proizvodnjom meda, što je izuzetno važno jer na raspolaganju imamo veći izbor zdravih domaćih proizvoda, a vinkovačko gospodarstvo raste sa svakim novim otvorenim obrtom – rekao je zamjenik vinkovačkog gradonačelnika Josip Romić uz zahvalu organizatorima na tome što sve ove godine promoviraju i okupljaju pčelarsku struku te promiču važnost svakodnevne uporabe pčelinjih proizvoda.