3, 2, 1… Kreće mini-liga Budice.info za EURO 2024! Evo (još) nekih savjeta, neće vam odmoći…

Ilustracija/Pixabay

Sve je spremno za početak Europskog prvenstva u nogometu. Ujedno i mini-lige portala Budica.info o kojoj je sve rečeno OVDJE. A pravila su OVDJE. A OVDJE smo najavili i to da će najbolji igrač naše mini-lige – zahvaljujući našem partneru – trgovini sportske opreme T-shop-Vinkovci biti nagrađen poklon bonom u iznosu od 150 eura. Najavu zaključujemo s nekoliko korisnih smjernica, pažljivo čitajte, ne može odmoći.

Kane (11.0)? Mbappe (11.0)? De Bruyne (9.5)? Ili možda ipak svi zajedno, a da uštedim na obrani? Kako god okrenuli, nekako uvijek nam nedostaje milijun ili dva kako bismo napravili idealnu ekipu. Samo one najbolje i najskuplje ne možemo stavljati, pa moramo baciti pogled i na one jeftinije, a koji bi nam u tijeku turnira mogli biti od koristi. Kako se vi ne biste mučili, mi vam donosimo nekoliko prijedloga, a na vama je da procijenite jesu li vam prijedlozi odgovarajući ili ne.

Top 10 – najizabraniji igrači:

 1. Mbappe 77%

 2. Kane 44%

 3. Bellingham 41%

 4. Wirtz 38%

 5. V. Dijk 33%

 6. Frimpong 33%

 7. Rüdiger 32%

 8. Fernandes 31%

 9. T. Hernandez 28%

 10. Foden 27%

 

Reprezentacije koje nominalno imaju najlakši raspored u prva dva kola su: Njemačka (Škotska, Mađarska), Engleska (Srbija, Danska), Ukrajina (Rumunjska, Slovačka), Portugal (Češka, Turska) i Belgija (Slovačka, Rumunjska), pa bi dobar plan bio tražiti igrače u tim reprezentacijama.

Od Nijemaca su nam zanimljivi vjerojatno najbolji mladi dvojac na Euru – Musiala (8.5) i Wirtz (7.5), a pogotovo Sosin nasljednik u Stuttgartu, lijevi bočni Mittelstädt (4.0), koji je s minimalnom cijenom, čini se, osigurao mjesto u početnoj postavi Elfa.

O Englezima znate više-manje sve, no osim “teškaša” Kanea, Bellinghama, Sake i Fodena, iz naše perspektive interesantni su i branički par Stones (5.0) – Guehi (4.5), koji su nakon ozljeda konkurencije postali starteri, te vratar Pickford (5.0).

Ukrajince predvode Mudryk (7.0), prvi strijelac La Lige Dovbyk (7.5), vratar Lunin (4.5) i mlada zvijezda Sudakov (6.5) koji je glavni kreativac u momčadi i zadužen za sve prekide. Uz prihvatljivu cijenu i dobar raspored sigurno će se naći u puno fantasy momčadi.

Kod Portugala bi mogli iskoristiti činjenicu da bi – ukoliko Pepe ne bude spreman – Inacio (4.5) trebao zauzeti mjesto u obrani. Od Belgije isto očekujemo dvije pobjede na startu uz čistu mrežu, pa uz Lukakua i De Bruynea najbolju opciju u odnosu na cijenu predstavlja Faes (4.0) koji je startao svim utakmicama tijekom kvalifikacija.

Od ostalih spomenimo Van Dijka (6.0) koji bi trebao sada biti zadužen i kaznene udarce kod Nizozemaca, zatim “leteći” dvojac na desnoj strani Dumfries (5.5) i Frimpong (5.5), “kralja asistencija” Talijana Di Marca (5.0), čovjeka s najviše udaraca na gol među braničima Danca Maehlea (5.5) i na kraju gruzijskog majstora za prekide Chakvetadzea (4.5).

Vjerojatnost pogotka u prvom kolu:

 1. Lukaku 52%

 1. Kane 51%

 2. Ronaldo 51%

 3. Mbappe 50%

 4. Okafor 42%

 5. Depay 40%

 6. Scamacca 40%

 7. Havertz 38%

 8. Gakpo 38%

 9. Füllkrug 38%

 

Vjerojatnost utakmice bez primljenog pogotka u prvom kolu:

 1. Njemačka 57%

 1. Italija 57%

 2. Engleska 48%

 3. Belgija 47%

 4. Danska 45%

 5. Turska 45%

 6. Portugal 44%

 7. Francuska 43%

 8. Nizozemska 43%

 9. Španjolska 42%

 

Sve ovo bi vam trebalo biti dostatno da, uz malo vlastitog “štiha”, sastavite kompetentan tim za našu mini-ligu. Mi ćemo se javiti s analizom prvog kola, najavom i vjerojatnostima za drugo, a do tada sastavljajte, kombinirajte i pokažite zašto ste upravo vi najbolje rješenje za izbornika. Barem virtualnog.