MINI-LIGA BUDICA.INFO Pokažite izbornički talent i osvojite vrijednu nagradu!

Ilustracija/Pixabay

Za eventualno neupućene, portal Budica.info svojim čitateljima je kroz mini-ligu – o kojoj osnovne podatke možete doznati OVDJE – omogućio zabavu tijekom nadolazećeg Europskog prvenstva u nogometu.

Također, osnovna pravila dostupna su OVDJE, a za sve one koji kane sudjelovati u ovom nadmetanju donosimo još jedan podsjetnik kako je igra potpuno BESPLATNA te da ju je moguće (za)igrati na svom mobilnom telefonu (aplikacija UEFA Gaming) ili preko računala na gaming.uefa.com/en/eurofantasy.

Rok za prijavu momčadi u ligu je 14. lipnja 2024. u 21 sat. Mini-ligi Budica.info se možete priključiti ili unosom koda: “smECmi” (bez navodnika) ili klikom na link https://gaming.uefa.com/en/eurofantasy/leagues/smECmi/004200750064006900630061002E0069006E0066006F/hradman

E tako. A za one upućene evo odgovora na pitanje koje je najčešće ovih dana dolazi do nas: postoji li neki ispravni način igranja, ili činim li ja nešto krivo ako ne igram tako? Odgovor je NE!

Ne postoji točno ili netočno, krivo ili pravo… Nije u prednosti onaj koji je odgledao “milijun” utakmica, niti u hendikepu onaj koji ne zna ni sve igrače hrvatske reprezentacije. Svi imaju iste izglede.

A zašto? Zato što se ovdje radi o igri predviđanja što će se dogoditi, a to se predvidjeti ne može. Pogotovo ne u nogometu. Da može, kladionice diljem svijeta već odavno ne bi postojale. Istina, postoji nešto što se zove vjerojatnost, pa je vjerojatnije da će Francuska uzeti naslov nego Albanija. I vjerojatnije je da će Mbappe biti najbolji strijelac turnira nego Cikalleshi. Ali moguće je isto tako da Francuska ode kući nakon grupne faze, a da Mbappe ne postigne ni gol! Barem Francuzima to ne bi bilo prvi puta. A i Grčka je bila osvajač Eura. Sjetimo se Portugala 2004. godine…

Ali, vratimo se na čipove i pitanje kada je njih najbolje odigrati. Najčešće ideje su: u 2. i 3. kolu ili u 3. i 5. kolu. Pogledajmo prednosti i nedostatke jedne i druge. Budući da u grupnoj fazi ima više utakmica u kojima igraju bolji protiv lošijih, automatski i igrači u grupnoj fazi ostvaruju više bodova, nego kada počne knock-out faza i kada su utakmice kudikamo neizvjesnije i s manje postignutih golova. Radi toga ima smisla igrati čipove u grupnoj fazi.

Ako igramo čipove u 2. i 3. kolu, onda praktički u prva četiri kola možemo slagati momčad za svako kolo posebno (prije knock-out faze su neograničeni transferi), što je ogromna prednost. Nedostatak je što između osmine finala i četvrtfinala imamo samo tri zamjene, pa bi trebali dobro pogoditi koji će igrači ući u četvrtfinale, kako ne bi od četvrtfinala nadalje ostali “kratki” s igračkim kadrom.

Toga problema nema ako igramo Limitless u trećem, a Wildcard uoči četvrtfinala. U tom slučaju na startu treba planirati momčad za prva dva kola zajedno, a ne samo za prvo, što je u biti jako prihvatljiv kompromis.

Nismo vas uspjeli uvjeriti da je ovako najbolje? Nema veze, jer ni ne garantiramo da jeste. Čar igre i jeste u tome da nađete način (i igrače) koji drugi ne vide ili nemaju. Ako još niste, pridružite nam se u mini-ligi, još imate vremena do početka prve utakmice u petak. A mi ćemo sutra još baciti pogled na igrače koji bi vam mogli pomoći da ostvarite zavidan plasman.

Podsjećamo, sudjelovanje u igri potpuno je BESPLATNO. A pobjednik mini-lige portala Budica.info bit će nagrađen poklon bonom u vrijednosti od 150 eura kojim ga honorira naš partner T-shop, trgovina sportske opreme s adresom u Vinkovcima, Jurja Dalmatinca 5b.