Bojko: Kvalifikacije protiv Cibalije? Ne daj Bože… Neću ni razmišljati o tome!

Miroslav Bojko FOTO: Damir Begović

Prošlo je točno mjesec dana otkako Miroslav Bojko preuzeo Mladost iz Ždralova, bjelovarskog prigradskog naselja, inače izuzetno ambiciozan klub koji ove sezone želi stepenicu više; u Prvu nogometnu ligu.

– Da, nema okolišanja, napadamo 1. mjesto – poručuje 52-godišnji vinkovački strateg kojemu su Ždralovi četvrta postaja u trenerskoj karijeri; prethodno je u dva navrata vodio Cibaliju, pa gotovo tri godine Dugopolje, a onda jednako toliko i Vukovar 1991 s kojim je „preskočio” čak dva ranga!

Zanimljivo, prije dvije sezone Bojkov Vukovar 1991 je ušao u Prvu NL upravo preko kluba čije je kormilo preuzeo ovoga siječnja…

– Da, nisam im tada baš bio drag – dodaje Bojko kroz smijeh pa u ozbiljnijem tonu dodaje:

– Uredna je ovo sredina, posložena u svakom segmentu i spremna za rezultatski iskorak. Znam zašto sam ovdje, vjerujem kako ćemo u tome uspjeti.

Ako se po jutru dan poznaje…

– Da, iza nas je izuzetno dobro odrađenih mjesec dana priprema tijekom kojih smo odigrali pet utakmica. I pritom nismo primili nijedan pogodak.

Kronološki, išlo je to ovako; Gaj Mače 0:0, Vrapče 3:0, Zagorac 7:0, Zelina 1:0 i Sesvete 1:0.

– Naravno da su prijateljske utakmice jedno, a one za bodove nešto sasvim drugo. No, naznake postoje, špranca po kojoj ćemo igrati također. Odgovorno, organizirano i maksimalno angažirano. Uživancija je vježbati ovako radnu ekipu koja ima naglašeni elan i voljni moment. Sluti na dobro.

Svjestan je Bojko kako njega i njegove do željenog cilja očekuje „hod kroz minsko polje”…

– Križevački Radnički i Opatija dijele prvo mjesto, mi smo treći s bodom manje, Marsonia i Karlovac s tri boda manje od lidera, ne zaostaje mnogo ni Jadran LP, tek pet bodova. A svi žele „gore”. Bit će to pakleno proljeće.

Prvi ide izravno u Prvu NL, a drugoplasirani će statusno napredovanje pokušati izboriti u kvalifikacijskom dvomeču protiv pretposljednjeplasiranog iz Prve NL.

– Želimo to riješiti bez dodatnog angažmana.

Dodatni angažman podrazumijeva, dakle, kvalifikacijski dvomeč i u tome leži potencijalna noćna mora za stručnjaka s Bosuta; eventualni ogled protiv Cibalije!

– Ne daj Bože… Neću ni razmišljati o tome, odmah mi se počnu znojiti dlanovi. Vjerujem kako ćemo mi biti prvi, a Cibalia iznad zone nemirnog leta – zaključio je Bojko pred čijom su momčadi još dva tjedna glancanja forme za proljetne izazove, a onda domaći derbi protiv Karlovca na premijeri, pa odmah potom i gradski derbi kontra Bjelovara.