BOROVO NASELJE Bivši Radnički dom obnovljen i spreman za vukovarske studente

Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava i njegov zamjenik Filip Sušac sa suradnicima, predstavnicima Veleučilišta “Lavoslav Ružička” Vukovar te izvođačima radova obišli su novu zgradu vukovarskog veleučilišta, tzv. „Radnički dom“ u Borovu naselju u kojoj je upravo završeno unutarnje opremanje. 

Nakon rekonstrukcije zgrade kraju je privedeno i njezino unutarnje opremanje koje je provodio Grad Vukovar, u suradnji s Fondom za obnovu i razvoj grada Vukovara. Rekonstruirana i moderna zgrada sada je u potpunosti spremna za vukovarske studente.

Po obilasku zgrade Penava je ustvrdio kako je zgrada opremljena vrhunskom opremom te kako cijela zgrada doseže izuzetno visoke standarde za prostor obrazovne ustanove.

– Svaki detalj unutar samog prostora te u njegovom neposrednom okruženju je na vrhunskoj razini. Studentski standard najviše moguće razine izuzetno nam je bitan. Rekonstrukcija zgrade, njezina prenamjena u prostore vukovarskog veleučilišta i unutarnje opremanje bio je zahtjevan projekt koji je tražio sveobuhvatan pristup. Nepoznanica više nemamo, vjerujem kako će do preseljenja studenata u ovaj impresivan prostor doći u brzom roku – između ostaloga je rekao gradonačelnik Penava te je uputio zahvale svima koji su dali svoj doprinos realizaciji projekta; djelatnicima gradske uprave Grada Vukovara, izvođačima radova, Fondu za obnovu i razvoj grada Vukovara te Veleučilištu “Lavoslav Ružička” Vukovar.

Projekt unutarnjeg opremanja obuhvatio je potpuno opremanje zgrade namještajem, opremanje računalnom opremom, fitness opremom te opremanje prostora za fizikalnu terapiju u svrhu izvođenja spomenutog studija. Ukupna vrijednost unutarnjeg opremanja iznosi 813.541,77 eura s PDV-om.

Podsjetimo kako je projekt rekonstrukcije zgrade „Radnički dom“ u Borovu naselju te njegova prenamjena u prostor Veleučilišta „Lavoslav Ružička“ Vukovar kapitalni projekt Grada Vukovara te je dio Intervencijskog plana Grada Vukovara. Njegova ukupna vrijednost iznosila je 8.759.705,36 eura, od čega je 5.308.912,34 eura bilo osigurano putem EU sredstava, 1.114.871,59 eura troškova snosio je Grad Vukovar, a 2.256.287,74 eura bila su sredstva Fonda za obnovu i razvoj grada Vukovara.