Bosančić: Kako da građani vjeruju Kajkiću kad ne može izdržati tri mjeseca u jednoj stranci?

Ivan Bosančić FOTO: Damir Begović

Vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić nije propustio s govornice gradske vijećnice naglasiti sljedeće:

– Vinkovci su i dalje u šestoj skupini razvijenosti, daleko su iznad svih jedinica lokalne samouprave u našoj županiji. Sljedeći iza nas je Vukovar u petoj skupini razvijenosti i to stotinjak mjesta niže. Diže se prosječna plaća, broj zaposlenih, prihodi tvrtki rastu, dobit u gradu raste, generalno je gospodarska aktivnost narasla, društveni život je iznimno aktivan. Možemo reći da idemo velikim koracima naprijed!

Nezavisni vijećnik Goran Kajkić ima drugačiji pogled na stvari, bića i pojave:

– Vukovar je manji, a uspješniji grad od Vinkovaca i to zahvaljujući vrhunskom poslu koji radi gradonačelnik Penava.

Pa opet Bosančić:

– Vijećnik Kajkić stalno se hvali kako dolazi iz realnog sektora, a istina je da je zaposlenik ureda eurozastupnika Ivana Vilibora Sinčića te da u cijelom mandatu koji je sada na kraju nije napravio apsolutno ništa za svoj grad. Niti jedan program ili projekt, bilo što kako bi pomogao građanima. I za taj svoj nerad prima 20 tisuća kuna mjesečno. Istina je da sada očito želi preko Domovinskog pokreta pronaći svoje mjesto pod suncem, jer nakon što je promijenio ne znam koliko stranaka, od krajnje ljevice do krajnje desnice, više nema opcija, briselska avantura završava. Cilj je od Ivana Vilibora Sinčića pretrčati kod Ivana Penave. Nisam siguran da ta dvojica imaju iste svjetonazore, ali to Kajkiću ne smeta.

Pa još malo Bosančić:

– OPG Kajkić, mislim na obiteljsko političko gospodarstvo, krenulo je osvojiti Vinkovce pa Vukovarsko-srijemsku županiju, a sada kreću i na Hrvatsku. Kajkići imaju samo jedan problem, jedini uspjeh na izborima im je da su svaki put doživjeli ogroman neuspjeh. Pa kako da im građani daju povjerenje kad se ne mogu zadržati tri mjeseca u jednoj stranci. A mandat traje četiri godine – podvukao je Bosančić.