Bosančić: Vinkovci su projektom “Zaželi” osigurali preko tri milijuna eura iz EU fondova

IZVOR: Grad Vinkovci

Ministar rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Marin Piletić danas je u Vinkovcima dodijelio 39 ugovora vrijednih više od 43 milijuna eura za provedbu projekata u sklopu Poziva „Zaželi – prevencija institucionalizacije” na području pet slavonskih županija. Među onima kojima je ugovor dodijeljen je i Grad Vinkovci.

– Vinkovci su kroz četiri faze projekta Zaželi osigurali preko tri milijuna eura europskih sredstava, što je rezultiralo zapošljavanjem 163 teže zapošljive osobe koje su brinule i brinut će o gotovo 1.000 naših starijih sugrađana i osoba s invaliditetom – napomenuo je vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić.

Navedenim projektom bit će omogućeno zapošljavanje 33 teže zapošljive osobe (neovisno o spolu) koje će tijekom 30 mjeseci pružati usluge potpore pripadnicima ciljane skupine, njih 198, čime se doprinosi povećanju njihove socijalne uključenosti i kvalitete života, prevenira institucionalizacija te jača društvena integracija ciljane skupine kao sastavnog i aktivnog dijela društva.