DANI POSLOVA U VINKOVCIMA „Želimo aktivirati domaću radnu snagu!”

FOTO: db

Dani poslova Hrvatskog zavoda za zapošljavanje ove godine održavaju se u sedam hrvatskih gradova; uz Viroviticu, Bjelovar, Osijek, Požegu, Slavonski Brod te Sisak i u Vinkovcima.

Danas je tako ovaj događaj, kojemu je cilj na jednom mjestu okupiti sve relevantne dionike na tržištu rada i omogućiti bolju usklađenost ponude i potražnje kroz jačanje partnerstva za zapošljavanje i na taj način doprinijeti razvoju hrvatskog gospodarstva, održan u Poduzetničkom inkubatoru Vinkovci.

– Želimo aktivirati domaću radnu snagu i promovirati zanimanja koja su vezana za hrvatsko tržište rada – poručio je Ante Lončar, ravnatelj Hrvatskog zavoda za zapošljavanje u čijoj se evidenciji nalazi oko 118.000 nezaposlenih osoba.

Danas se u Vinkovcima predstavilo dvanaest poduzetnika, od čega troje s područja Vinkovaca, a preostalih devet s područja Jadrana. Stoga ne čudi što je među posjetiteljima bio zamjetan broj maturanata hotelijersko-turističkog smjera.

– Želja je za predstojeću turističku sezonu dodatno motivirati učenike, povezati ih s poslodavcima kako bi se upoznali sa sezonskim poslom pri prvom zapošljavanju odnosno domaćim poduzetnicima – rekao je ministar ministar rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Marin Piletić koji je u okviru radnog posjeta Vukovarsko-srijemskoj županiji nazočio (i) ovom događaju koji predstavlja priliku da najuspješniji hrvatski poslodavci na jednom mjestu predstave veliki broj otvorenih radnih mjesta te se licem u lice povežu s nezaposlenim osobama, učenicima i studentima, koji primarno svoju budućnost vide u ugostiteljstvu i turizmu, grani koja je važna za Republiku Hrvatsku i u kojoj se svake godine traži veliki broj djelatnika.