BUDI ZAKON! Policija u potrazi za novim snagama

Ilustracija/MUP RH

Ministarstvo unutarnjih poslova u potrazi je za novim snagama radi čega je početkom travnja raspisalo dva natječaja: za upis polaznika/polaznica u Program srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka u 2024/25. godini (detalji OVDJE) te za upis učenika u III. Razred Policijske škole ”Josip Jović” za stjecanje strukovne kvalifikacije za zanimanje policajac/policajka u 2024/25. godini (detalji OVDJE).

Kako bi javnosti, a posebice mladima što realnije približili policijski poziv, PU vukovarsko-srijemska uključena je u provedbu javne kampanje „Budi zakon! Postani policajac/policajka“, u okviru koje organizira Dan otvorenih vrata policije koji će u ponedjeljak, 13. svibnja, u vremenu od 12 do 14 sati biti održan u Vinkovcima, u prostoru Srednje strukovne škole (ulica Stanka Vraza 15).

Tom prilikom će biti predstavljeni pojedini poslovi, odnosno rodovi policije (temeljna, interventna policija, kriminalistička, prometna, granična i prevencija) kao i dio opreme i tehnike kojom se policijski službenici koriste u svakodnevnom radu. Kako bi se mladi upoznali sa zanimljivostima pravosudnog zanimanja na Danima otvorenih vrata sudjeluju i predstavnici Ministarstva pravosuđa i uprave.