Četnici u Borovu Selo na današnji su dan ’92. ubili Martinu Štefančić! Imala je četiri godine…

IZVOR: Screenshot

Na današnji dan 1992. godine u Borovu Selu počinjen je brutalan zločin; srpske paravojne formacije pod okriljem su ušle u obiteljsku kuću obitelji Štefančić i počinile nezamislivu strahotu za ljudski um; usmrtili su četverogodišnju djevojčicu Martinu Štefančić i njezinu baku Bernardicu Štefančić, a teško ranili Željka Štefančića, Martininog strica i Bernardičinog sina.

– Barbarski i neljudski čin četnika iz Borova Sela, pripadnika tzv. Teritorijalne obrane, predvodio je Marko Ilić Maki koji (se pod lažnim imenom skriva u Republici Srpskoj, odnosno Bosni i Hercegovini.) je s još trojicom četnika u počinio taj strašni zločin. U Martinu su ispalili četiri metka – napominje nezavisni županijski vijećnik Nikola Kajkić koji napominje je podignuo kaznenu prijavu protiv počinitelja ovog gnjusnog zločina, no…

Nikola Kajkić IZVOR: Facebook

– Godine 2021. kaznena prijava je odbačena. Zločincima će suditi Bog kad već neće koalicija HDZ-SDSS koja je na vlasti. Inače, SDSS i dalje ne dopušta izgradnju spomenika ovim žrtvama – dodao je na kraju Kajkić.