CIBALIA Dva boda do ostanka u ligi!

FOTO: Karlo Pavelić

Dojmovi su se slegli i ostala je činjenica da je Cibalia u Dugopolju osvojila tri kapitalna boda vrijedna mirne završnice lišene ikakvog stresa kada je u pitanju ostanak u ligi. Kao podsjetnik; 1:0 – Zdunić (23), 1:1 – Bašić (64-ag), 1:2 – Bajić (77).

– Pobjeda momčadi, pobjeda karaktera – prvo je što smo čuli od Cibalijinog trenera Siniše Sesara u osvrtu na dugopoljski ogled nakon kojeg su iz nebeskoplavog tabora unatoč rezultatskom ”happy endu” bili nesretni zbog arbitraže zagrebačkog suca Luke Sliškovića.

Siniša Sesar FOTO: Damir Begović

– Primili smo gol iz zaleđa, onda nam je kod 1:0 za Dugopolje poništen potpuno regularan pogodak koji je zabio Pejić, pa nam na sve to nisu dosuđena dva kaznena udarca. Kod 1:0 na Milljaniću, a kod 1:1 na Pejiću. Sve to smo uspjeli iznijeti na leđima, ostati pribrani i okrenuti rezultat. Na karakter i na inat. Čestitke dečkima, svi su heroji – dodao je Sesar.

Je li ovo pobjeda koja osigurava ostanak?

Pa, 99% – smatra šef Cibalijinog stručnog stožera.

Što ćemo s onim jednim postotkom? Eliminirati ga jednom pobjedom u preostala tri susreta. Što je mnogo elegantnije od dva remija koja bi matematički bila dovoljna. Jer, tri kola prije kraja Cibalia ima 36 bodova, odnosno osam bodova više od BSK-a koji se ovoga časa nalazi u zoni kvalifikacija.

Doskoči li Sesarova momčad do 38 bodova postat će nedostižna za družinu iz Bijelog Brda koja uz sve tri pobjede do kraja može skupiti maksimalno 37 bodova. Uz napomenu da je u slučaju jednakog broja bodova BSK u prednosti zbog boljeg međusobnog omjera u odnosu na Cibaliju.

Za kraj samo informacija o tome da Cibaliju još čekaju domaći ogledi protiv Jaruna i Vukovara 1991 te gostovanje kod Sesveta. Iz te trilogije treba ta dva boda za potpunu (teoretsku) sigurnost. BSK-u, pak, slijede dva uzastopna gostovanja, kod Dubrave i Solina, te u zadnjem kolu domaćinstvo kontra Dugopolja.

IZVOR: HNS