CIBALIA Kvesić: Ne znam tko je taj novinar, ali nije upućen u materiju, a možda je i zlonamjeran

Stjepan Kvesić FOTO: Damir Begović

Gostovanje u Bjelovaru, gdje ih je dočekala s 3:1 pobijedila 3:1 domaća Mladost iz Ždralova, učvrstila je Cibalijine juniore na začelju ljestvice Prve HNL. Je li moglo bolje?

– Definitivno jest. Podbacili su oni od kojih se najviše očekivalo. Prezimena? Ne, to to ćemo raspraviti unutar četiri zida svlačionice. Razočaran sam radi toga što smo imali prigodu proći mnogo bolje, ali nitko osim nas samih nije kriv zbog toga što se to nije dogodilo – čuli smo u osvrtu na bjelovarski dvoboj od trenera Stjepana Kvesića koji, međutim, ne smatra da je dotični poraz gotovo pa ravan debaklu kakvim ga je pokušao opisati jedan vinkovački portal.

– Ugodnih poraza nema, no treba znati kako je vrlo Mladost ozbiljna momčad u kojoj je koncentrirana kvaliteta igrača okupljenih s raznih strana Hrvatske u koja u svom rosteru, primjerice, ima U-19 reprezentativca Hrvatske Krešića. Naposljetku, njihovi rezultati, a trenutno zauzimaju 5. mjesto na ljestvici, nisu slučajnost. Stoga me priče o nekim neugodnim iznenađenjima u Bjelovaru čine nesretnim, jer ne odgovaraju činjenicama. Ne znam tko je taj novinar Valentić, ali je očito potpuno neupućen u materiju. A možda i zlonamjeran. U svakom slučaju, nije korektno.

Situacija je daleko od idealne, ali, poručuje šef juniorske svlačionice, još dalje od bezizlazne.

– Prije svega, do kraja 13 kola i prerano je za karmine. Ova momčad, unatoč svim manjkavostima u ranijem selektiranju, može napraviti ono što se od nje očekuje, a to je ostanak u ligi. Usput i kreiranje momčadi za sljedeću sezonu. Morate znati da smo u Bjelovaru igrali s četiri kadeta, sva četvorica su odlično reagirala. To je naš zalog za budućnost.

Uglavnom, aduti u borbi za ostanak postoje, kao i elementi za optimizam…?

– Apsolutno. Na stolu je, kako smo rekli, još 39 bodova, a bodovni zaostatak za zonom ostanka nije golem. Šibenik nam, primjerice, bježi samo bod, Dugopolje dva, Kustošije i Sesvete po četiri, a Gorica, Slaven Belupo i Varaždin po pet. S tim da od svih njih imamo utakmicu manje te da nam gotovo svi od spomenutih još stižu u Vinkovce. To su naše šanse za iskorak koji ćemo i načiniti, uvjeren sam u to.

Prva prigoda za to Kvesiću i njegovima pruža se sljedeće nedjelje u 15 sati kada je na terenu s umjetnom podlogom zakazan početak ogleda 18. prvenstvenog kola protiv Sesveta.

– Nije lako igrati pod pritiskom imperativa, no na muci se poznaju junaci. Ne mogu vam opisati koliku vjeru imam u sretan epilog ovosezonske avanture, a samim tim i u cjelokupan projekt škole nogometa u kojoj su se stvari ipak pokrenule s mrtve točke u smislu kvalitetnijeg rada. Selekcije koje bi trebale igrati elitni HNL su sve bolje selektirane što će u konačnici danas-sutra olakšati posao meni kao juniorskom treneru, a preksutra donijeti i vrijednost seniorskoj momčadi što je i krajnji cilj. A sve skupa bilo bi još bolje da imamo čovjeka kojemu ćemo odgovarati i polagati račune u liku voditelja škole. Njegovo imenovanje se nameće kao nužnost – zaključio je Kvesić.