DANAS PADA ODLUKA Tko umjesto Banožića na čelu županijskog HDZ-a?

FOTO: Damir Begović

Ovoga petka oči HDZ-ovaca Vukovarsko-srijemske županije bit će uprte prema Zagrebu. Nakon nekoliko godina unutarstranačkih ratova, javnih podjela, izlazaka iz stranke, tragičnih prometnih događaja, prljavih medijskih kampanja…, HDZ se mora pripremiti za parlamentarne izbore. Vrh stranke odlučio je reagirati.

Jedna od najuspješnijih HDZ-ovih županijskih organizacija – potpuno devastirana unutarstranačkim podjelama i opterećena autokratskim modelima vođenja gradskih i općinskih organizacija – nije spremna za izbore, a akteri ne pokazuju ni trunku iskrenosti i/ili zajedništva. Zagreb je shvatio da je vrag odnio šalu…

Parlamentarni izbori odlučit će o budućnosti premijera Andreja Plenkovića i svih njegovih ljudi u vrhu stranke. I baš su zato iz metropole odlučili presjeći sve igre i imenovati osobu koja će im u najistočnijoj županiji biti odgovorna za rezultat. Zagreb će, kako doznajemo iz dobro obaviještenog izvora, danas odrediti kome će dodijeliti dirigentsku palicu u vođenju županijske organizacije. Uz dvije napomene – a) dotična osoba bit će odgovorna za rezultat na istoku Hrvatske; b) nakon parlamentarnih izbora bit će provedeni demokratski izbori u stranci.

U Zagreb su, stoga, danas pozvani: tajnik ŽO HDZ VSŽ Mario Naglić, potpredsjednici ŽO HDZ VSŽ Franjo Orešković, Ivan Bosančić i Josip Šarić, saborski zastupnici Mladen Karlić, Marijana Balić i Nikola Mažar te član Predsjedništva stranke Petar Šimić, ali i Mario Banožić koji će gotovo sigurno dirigentsku palicu prepustiti nekome od navedenih.