Ekološki osviješteni Jarminčani (o)čistili plažu u Grčkoj

IZVOR: DSR Sportancija Jarmina

Članovi Udruge DSR Sportancija iz Jarmine nastavili su europsku turneju; nakon studijskog posjeta Cipru krajem ožujka, upriličenog u okviru EU projekta Go Green in Sport, sada su posjetili i Grčku (Leptokarya i Litochoro). I na ovom summitu uz njih su sudjelovali su i predstavnici partnerskih organizacija iz Grčke, Bugarske, Rumunjske i Cipra.

– Tijekom četiri dana održane su mnogobrojne aktivnosti. Prvoga smo dana predstavili sportske aktivnosti koje smo prošloga mjeseca organizirali u Jarmini u okviru događaja EU Move Week. Također, u Grčkoj smo preuzeli i mobilne kante koje će služiti za potrebe sportskih klubova iz lokalne zajednice.

Od ostalih aktivnosti vrijedi istaknuti i posjet info centru Olympus Mountains National Park, odnosno mitskoj planini Olimp na kojoj su prema grčkoj mitologiji živjeli i grčki bogovi. Budući da je ovo projekt u području sporta, sudionici su planinarili uz rijeku Enipeu u podnožju planina Olympusnaglasio je Marko Mikulec, predsjednik DSR Sportancija.

IZVOR: DSR Sportancija Jarmina

Sedmorica jarminačkih mušketira (Marko Mikulec, Luka Ćurić, Danijel Nemec, Josip Vidović, Tomislav Cafuta, Ivan Mikulec i Mihael Šušković) u Grčkoj su se iskazali i u ekološkim aktivnostima. Naime, sudjelovali su u čišćenju plaže od smeća dajući pravi primjer turistima kako bi trebali održavati i od smeća očistiti plažu i sportske terene (u okviru plaže nalazi se i teren za odbojku na pijesku).

IZVOR: DSR Sportancija Jarmina

– Kao finalni rezultat predstavljena je finalna verzija Go Green in Sport alata sportskih organizacija i sportskih klubova, koja se slobodno može preuzeti s web stranice projektadodao je Mikulec.

Za kraj dodajmo i to da će nakon dva gostovanja Jarminčani imati prigodu pokazati i kakvi su domaćini; naime, sljedeći projektni susret bit će održan upravo u Jarmini i to u razdoblju od 4. do 7. srpnja.