Evo što se dogodilo s Vinkuljom…

Ilustracija/Budica.info

Danas je točno mjesec dana otkako se na svakodnevnoj razini sudaram s pitanjem; što se to dogodilo s Vinkuljom? Tko je sad Vinkulja? Umarajuće, iscrpljujuće. Kako ne bi ispalo da se igram(o) skrivača ili čuvam(o) nečija leđa, slijedi petnaestak rečenica.

Nekako je ispod radara prošla vijest kako je ekipa koja je tri godine dizala Vinkulju i dignula je do razine najrelevantnijeg portala u ovom dijelu galaksije napustila dosadašnju platformu i krenula otpočetka s portalom Budica.info. Stoga smatram izrazito važnim naglasiti kako nemam više baš nikakve poveznice s portalom Vinkulja.hr. Javnost to treba znati.

Dakle, kompletan kadar – što uključuje kolumniste Ivana Grigića – Šinka, Vladimira Rubića, Zorana Tomića te mene kao novinara i glavnog urednika – preko glave je navukao dres Budica.info u kojem će i dalje „igrati” za interes javnosti.

Javnosti koja treba znati i to da „nisam u lovi”, jer nisam prodao Vinkulju. U koju sam uložio ono nešto novinarskog talenta i 1.101 dan s otvorenim laptopom u krilu. Naprosto, nisam bio vlasnik domene s kojim je raskorak nastao nakon uskraćivanja pristupa kontrolnoj ploči portala i Facebooku. S ciljem kontrole objavljenog sadržaja.

Kako god, Vinkulja.hr je zadržala ime/domenu, no emocija i duh i ono nešto što ju je činilo prepoznatljivom sada je sadržano u (n)ovih deset slova; BUDICA.INFO. Novi medijski projekt zadržat će smjer iskonskog, nepatvorenog objektivnog novinarstva. I dat će svakome prigodu za iznošenje svog stava, vrijednosnog suda… Bit će oaza slobodne misli u kojoj će utočište moći pronaći i ljevica, i desnica, i centrala.

A Vinkulji želim sve najbolje. Neka zadrži kurs kojim je plovila ove tri godine. I neka se ne skriva ni iza kakvih paravana. Vlasniku domene Vinkulja.hr, inače vinkovačkom gradskom pročelniku za gospodarstvo Hrvoju Ničeu, želim dovoljno hrabrosti da zadrži teškom mukom stečeni integritet ovoga portala. Kojemu, istine radi, nisam bio majka, ali sam bio samohrani otac. Stoga bi mi, kao takvom, bilo istinski žao da Vinkulja.hr postane političko-propagandna platforma kakvih već imamo u gradu.