Hrvatski liječnici: Plenković, Beroš i Vlada guraju nas u štrajk!

Ilustracija/Pixabay

Hrvatski liječnici okupljeni u Hrvatskoj liječničkom sindikatu započeli su temeljite pripreme za sindikalne akcije, što podrazumijeva i – štrajk!

Premijer Andrej Plenković, ministar Vili Beroš i Vlada guraju hrvatske liječnike u štrajk, potiču ih na bijeg u privatni sektor i odlazak iz Hrvatske”, poručuju iz HLS-a, navodeći podatak da je njihovih 148 kolega napustilo Hrvatsku.

Ponovno se reciklira priča o navodno ogromnim plaćama hrvatskih liječnika kako bi nas se pred sugrađanima i pacijentima prikazalo pohlepnima i nerazumnima. Ministar Beroš šalje tablice navodnih plaća liječnika u medije s iznosima koji nikad nisu ponuđeni te namjerno miješa kruške i jabuke uspoređujući teorijska primanja koja uključuju rekordni broj protuzakonitih prekovremenih sati i dežurstava s osnovnom plaćom”, navode još iz spomenutog sindikata prozivajući Vladu za kršenje dogovora s hrvatskim liječnicima iz travnja 2023. godine.

Vladajućima jasno dajemo do znanja da znamo što rade, zašto to rade“, priopćio je HLS najavljujući skorašnje sindikalne akcije.