GUNJA Dekanić s Gutićem o izgradnji vrtića, struji u svetištu, poduzetničkoj zoni…

IZVOR: VSŽ

Vukovarsko-srijemski župan Damir Dekanić posjetio je danas Općinu Gunju gdje je održao radni sastanak s općinskim načelnikom Antom Gutićem. Teme? Provedeni projekti, kao i oni planirani u bliskoj budućnosti…

– Dotaknuli smo nekoliko tema koje su od velike važnosti za općinu Gunja. Krenuli smo od svetišta Šumanovci u kojemu je krucijalni problem dovođenje struje. S obzirom na to da svetište svakodnevno raste, sve je više sadržaja i uložena su već velika sredstva, želimo pomoći da najstarije svetište u ovom dijelu Slavonije zaživi u punini – izvijestio je Dekanić.

IZVOR: VSŽ

Druga važna tema odnosi(la) se na poduzetničku zonu. Prva faza radova je pri kraju…

– Prostori su već zauzeti i rasprodani, postoji golem interes za njihovo korištenje i siguran sam da ćemo u suradnji s Općinom, uz pomoć Županijske uprave za ceste, brzo doći do rješenja i završetka ovog projekta – dodao je Dekanić.

Anto Gutić i Damir Dekanić IZVOR: VSŽ

Načelnik Gutić je nastavno na temu prisnažio:

– Poslovna zona Velebit projekt je vrijedan oko milijun i pol eura i tu nam treba pomoć da na županijskoj cesti riješimo jedan skretač u zonu. Iz Županijske uprave cesta rekli su da će nam pomoći u sufinanciranju izgradnje skretača pa vjerujem da će do 2025. poslovna zona biti u potpunosti završena.

IZVOR: VSŽ

U Vukovarsko-srijemskoj županiji uz pomoć mjera Vlade RH kroz nekoliko ministarstava izgrađeni su brojni vrtići. Što je s Gunjom?

– Izgradnja prvog dječjeg vrtića u Gunji još je jedan kapitalan projekt. Izdanje je to koje će, nadam se, imati kapaciteta za proširenje. S radom će početi najkasnije sljedeće godine, a očekujem da će biti premalen za potrebe koje imamo – dodao je Gutić.

IZVOR: VSŽ

Dekanić u zaključku:

Projektima o kojima smo govorili nositelj je Općina Gunja, a danas smo ovdje kako bismo spoznali na koji način Županija može pomoći u sufinanciranju i rješavanju projektne dokumentacije.