GUNJA Kolege Bradarić, Jelić Ostojić i Draženović s pučkoškolcima o pravilima novinskog pisanja

IZVOR: Osnovna škola ”Antun i Stjepan Radić” Gunja

U knjižnici Osnovne škole ”Antun i Stjepan Radić” u Gunji za učenike 6.a razreda na satu hrvatskog jezika novinari Branimir Bradarić, Gordana Jelić Ostojić i Željko Draženović održali su radionicu pod nazivom „Pravila novinskog pisanja i fact-checking“.

Jelić Ostojić napravila je uvod u svijet novinarstva kroz osnovne pojmove te koja pitanja novinar treba postaviti da bi plasirao vijest u javnost, Bradarić je održao praktični dio tijekom kojega je učenicima pružio osnovne činjenice o jednom događaju na temelju kojega su trebali napisati vijest nakon čega je uslijedio kritički osvrt.

U svakom slučaju, bilo je zanimljivo, poučno, nadamo se i svrsishodno. Tko zna, možda se među malim Gunjancima krije kakav budući novinarski mag koji je ovom radionicom zaintrigiran za ovaj poziv? 

Inače, radionica je upriličena u okviru 5. Media In Time Festival koji organizira Udruga za medijsku kulturu, pluralizam i komunikaciju PRESS+, a financira Agencija za elektroničke medije uz partnerstvo Centra za nestalu i zlostavljanu djecu i Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku.