HDZ-ovci emitirali optimizam: Ne idemo ispod osam mandata, a zaplavit ćemo i Vukovar!

FOTO: Damir Begović

Večerašnja proširena sjednica Županijskog odbora HDZ-a Vukovarsko-srijemske županije i Gradskog odbora HDZ-a Vukovara, održana u vukovarskom hotelu ”Lav”, bila je zapravo svojevrsni predizborni skup s kojeg su odaslane snažne motivacijske poruke članstvu uoči nadolazećih parlamentarnih izbora.

– Nakon ovog kratkog i jasnog sastanka možemo zaključiti samo jedno; HDZ će odlučno tražiti povjerenje građana da nastavi voditi Hrvatsku i u trećem mandatu u kojem želimo naše gradove i našu županiju vratiti na mjesto na kojem se trebaju nalaziti, odnosno rame uz rame sa svim razvijenim gradovima i županijama. U našem fokusu bit će isključivo gospodarski razvoj, veće plaće, sigurnost, obitelj i zajedništvo koje smo i večeras ovdje mogli osjetiti. Sve to je nešto što će nas činiti boljima i dizati nas – poručio je Ivan Bosančić, v. d. predsjednika ŽO HDZ-a VSŽ.

Stekao se dojam kako večerašnja sjednica nije slučajno održana baš u Vukovaru…

– Ne, naravno da nije slučajno. Želja nam je pokazati da u Vukovaru postoji ovolika snaga HDZ-a. Imam osjećaj da se ovdje stvara pobjednička atmosfera, mislim da mnogima nakon ovoga večeras neće biti svejedno. Na izborima koji slijede ovdje u Vukovaru ćemo ostvariti takvu pobjedu da će se svi zamisliti. Opet ćemo zaplaviti Vukovar!

A 5. izbornu jedinicu? Moglo se čuti i to kako je normativni minimum osam mandata, čime bi HDZ izjednačio rezultat s prošlih parlamentarnih izbora…

– Apsolutno, ispod toga ne idemo, možemo samo više – naglasio je Bosančić.

Inače, večeras u Vukovaru bili su gotovo svi viđeniji HDZ-ovci najistočnije hrvatske županije, ali i brojni stranački simpatizeri. Izostao je Bosančićev prethodnik na dužnosti predsjednika ŽO HDZ VSŽ Mario Banožić, a nismo zamijetili ni Petra Šimića koji je, kako doznajemo, nazočio obilježavanju 34. godišnjice osnutka HDZ-a Požeško-slavonske županije. O razlozima Banožićevog izostanka možemo tek nagađati.

Vukovarsko-srijemski HDZ, pak, 34. obljetnicu osnutka će obilježiti u petak, 15. ožujka, u vinkovačkoj dvorani Lenije. Rođendanski party počinje u 18 sati. Stiže i Andrej Plenković.