Igrali smo za Bartola!

Cibalijini komandosi i zapovjednik Mladen Bartolović, donji red, između Pavličića i Leutara FOTO: Budica.info

PIŠE: Ivan Grigić – Šinko 

U vruću srpanjsku subotu četrdeset probranih ekipa (organizator nam je pokazao popis s preko stotinu timova, od kojih su mnogi došli „samo“ uplatiti kotizaciju i podržati akciju!) zaigralo je turnir ”Odigraj za Bartola”.

Takva koncentracija osmijeha i sretnih lica, očevici kažu, nije viđena od 2005. i utakmice Cibalia – Novalja!

Koliko je ljudi naletilo na Kanovce, teško je reći, ali evo samo dva podatka; prodano je čak 980 pljeskavica (!?), 200 specijalno napravljenih majica je razgrabljeno za manje od sat vremena, a upisano je još 240 osoba koje će majice dobiti ovaj tjedan! 

FOTO: Budica.info

O količini prodanog piva nećemo ovom prilikom… Niti ikojom drugom.

Vrhunac dana zbio se u 15.23 sata kada se pojavio Mladen, izazvavši vrtlog emocija, pjesmu okupljenih i knedle u grlima.

Divan život

Svatko stariji od pet godina sigurno je gledao Divan život, crno-bijeli film koji se redovno prikazuje oko Božića, u kojem se dobroćudni George Bailey, omiljeni stanovnik malenog američkog gradića, nađe u naizgled nerješivim teškoćama.

Da ne idem u širinu, kad njegovi sugrađani čuju da je u problemu, digne se i žensko i muško, i staro i mlado, svatko pomogne koliko može i sve završava sretnim krajem, uz pjesmu, smijeh i pokoju suzu.

Znate zašto?

Zato što je George Bailey bio dobar čovjek.

U subotu se u Vinkovcima i okolici ( a i šire!) diglo žensko i muško, staro i mlado, svatko je pomogao koliko je mogao i sve će završiti sretnim krajem, uz pjesmu, smijeh i pokoju suzu.

Sretan Ti put, Bartole, brzo nam se vrati jer uskoro će novi turnir, onaj kojim ćemo slaviti Tvoje ozdravljenje…

Uz Tebe je Tvoja Vinkulja!