Jarminčanin (45) „pao” na preparatima za „dizanje”!

Ilustracija

Temeljem sudskog naloga, policijski službenici su 4. ožujka proveli pretragu doma i drugih prostorija u Jarmini, koje koristi 45-godišnjak, te pronašli i oduzeli više različitih dijelova za automatsku pušku, induktor za rasprskavajuću minu, jedan plinski pištolj s pripadajućim spremnikom i 25 komada streljiva, te po jedan komad streljiva za protuavionski top kalibra 30 mm i 20 mm te streljiva kalibra 14,5 mm i 12,7 mm sa probojno-zapaljivim zrnom. Također je pronađeno i oduzeto 122 komada preparata za potenciju.

FOTO: PU vukovarsko-srijemska

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari, 45-godišnjak je uhićen i nad njim je provedeno kriminalističko istraživanje.

Jučer, 5. ožujka, osumnjičeni 45-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku PU vukovarsko-srijemske, dok je protiv njega nadležnom državnom odvjetništvu upućena kaznena prijava zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari i Nedozvoljena trgovina.


Osumnjičenom je također uručen prekršajni nalog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana.