Jazvić: Imam veliku moralnu obvezu prema Cibaliji! Takva gesta se ne zaboravlja…

Filip Jazvić (desno) FOTO: Damir Begović

Super vijest stiže iz Cibalijine svlačionice; Filip Jazvić nakon gotovo godinu i pol dana uključen je u momčadski trenažni proces nakon teškog karambola doživljenog u Zmijavcima 23. listopada 2022. godine. U međuvremenu podvrgnut je dvama operacijama – 5. studenog iste godine sanirana mu je šteta na ligamentima i meniskusu, a 8. lipnja 2023. i hrskavica.

– Bogu hvala, dobro je sad. Doduše, ne i odlično, uvijek ću osjećati tu hrskavicu koja nema tendenciju potpunog oporavka. Lagano sam trenirao s ekipom, početkom sljedećeg tjedna idem jačim ritmom, ne baš punim gasom, treba mi još nekih sedam-osam dana laganog dizanja intenziteta tijekom kojih ću pratiti kako se koljeno ponaša – govori nam ovaj 33-godišnji nogometni as naoružan svim nogometnim atributima pogledavajući potom prema bližoj budućnosti:

– Čeka nas mnogo izazova. Borba za ostanak bit će zahtjevna, jer osam bodova zalihe u odnosu na konkurente iz zone ispadanja nije puno. Treba biti ozbiljan, drugi financijski bolje stoje i vjerojatno će se igrački osnažiti. I nama bi dobro došla dva-tri pojačanja, ne tek prinove.

Kakva je aktualna momčad?

– Nadarena, mlada i neiskusna. Zaredamo li s nekim lošim rezultatima, možemo upasti u probleme. Jer, premladi smo i pitanje je kako bismo reagirali u kriznim situacijama. Iako, pojačani angažman pokriva sve minuse, tako da je ipak mnogo toga i na nama.

FOTO: Damir Begović

Rezultatska ambicija je jedna jedina:

– Ostanak u ligi. Sve preko toga je bonus. Vjerujem da ćemo ostvariti taj cilj, nadam se uz moj doprinos. Iza mene je teška kalvarija koja me nije obeshrabrila i demotivirala. Imam i veliku moralnu obvezu prema klubu koji mi je prošloga ljeta, kada je moj povratak na teren bio neizvjestan, produžio ugovor na još godinu. Pri tome je ključnu ulogu odigrao tadašnji trener Andrej Kerić, a palac gore podignula je i bivša predsjednica Dea Lasić. Ne zaboravljam kad me netko počasti kavom, a kamoli takvu gestu – zaključio je Jazvić.