MATIJA BAJTAL Mladi vinkovački bubnjar odsvirao prvu stvar za The Fluffy Jacketse!

FOTO: privatni arhiv

Nadareni vinkovački glazbenik Matija Bajtal (25), bubnjar od formata, u novu godinu zakoračio je s novim projektom. I to inozemnog predznaka!

– Krajem prošle godine otvorio sam zanimljivu suradnju s poznatim britanskim rock bendom The Fluffy Jackets s čijim sam frontmenom i utemeljiteljem Helgeom Rognstadom dogovorio angažman na njihovom novom studijskom albumu koji treba izići polovicom ove godine – pripovijeda nam Matija.

FOTO: Davorin Krešić

No, prvi singl već je publiciran…

– Riječ je o pjesmi “Goodbye” koja je posvećena Mannyju Charltonu, pokojnom gitaristu grupe Nazareth, inače velikom Helgeovom prijatelju. Bubnjarsku dionicu snimio sam u vlastitom studiju u Vinkovcima, nije bila tehnički osobito zahtjevna, jer je posrijedi rock balada, ali sam joj pristupio s mnogo odgovornosti i respekta prema pokojnom glazbenom velikanu, ali i novim suradnicima kojima sam se, nadam se, predstavio u dobrom svjetlu.

Premijera spota (zapravo tzv. “lyrics videa”) upriličena je 5. siječnja na You Tube kanalu grupe (dostupna je OVDJE), a uskoro će biti dostupna i na ostalim glazbenim platformama.

FOTO: privatni arhiv

– Što dalje? Ništa, rukavi su zasukani do iznad laktova, nastavljam dalje s The Fluffy Jacketsima rad na novom albumu, ali i na nekim vlastitim, ranije dogovorenim projektima.

Samo kao podsjetnik; do Matijine suradnje s kultnim britanskim bendom došlo je posve slučajno, posredstvom prijatelja Tihomira, također glazbenika, koji je frontmena The Fluffy Jacketsa upoznao vozeći Uber u Zadru…

– Stvarno neobična priča. Tihomir me kroz neobaveznu priču preporučio Helgeu koji me nedugo potom kontaktirao i… Sve ostalo već je povijest.

FOTO: Franjo Škegro

Sugovornik umjesto zaključka:

– Ova godina stvarno mi je super započela. Još uvijek se u nevjerici štipam za obraze ne vjerujući što mi se sve događa. Osim projekta s The Fluffy Jacketsima odnedavno sam angažiran i u bendu Ivan Šebalj & The Bechars, od ranije sviram i s the Karambolom, vinkovačkom Glazbenom školom Josipa Runjanina, ali i svima ostalima na poziv. Imam dosta posla, ali ne osjećam umor, nego samo zanos!