3, 2, 1… Otvorene prijave za Orion!

FOTO: Damir Begović

Ambiciozne i agilne vinkovačke udruge Half Marathon Team i FCT – funkcionalni trening ne znaju za predah! Pripreme za 5-kilometarsku utrku Orion, neizostavni dio već glasovite atletske Vinkovačke trilogije koja obuhvaća još i 10-kilometarski Orient Express te utrku s preprekama OCR Valens Victorious, već su započele.

Za eventualno neupućene, uvodna utrka Vinkovačke trilogije nazvana je i posvećena najstarijem indoeuropskom kalendaru Orionu, jednom od najvažnijih artefakata bogate i zanimljive vučedolske kulture, koji je pronađen upravo na području današnjih Vinkovaca prilikom iskapanja u blizini današnjeg hotela Slavonija 1978. godine.

Nakon što smo utvrdili povijesnu građu, dodajmo i to kako je četvrto izdanje utrke Orion na programu 16. ožujka. Pucanj iz startnog pištolja dotične subote odjeknut će u 16 sati, a prijave su već otvorene i to na portalu www.stoperica.hr.

Inače, na prošlogodišnjem Orionu nastupilo je rekordnih 137 natjecatelj(ic)a, uz napomenu da su pobjednici bili Filip Lovrić i Ela Đelatović.