Mile Petković: Cibalia ima samo jednog golmana? To je na rubu ozbiljnog incidenta!

Mile Petković FOTO: Goran Čičin Mašansker

Cibalia je ovoga utorka odigrala kontrolnu utakmicu protiv Vukovara 1991. Obje momčadi su, doduše, istrčale u kombiniranim postava, a među vratnicama Nebeskoplavih debitirao je Mihael Đevlan, inače vratar kadetske vrste.

Prvi golman Filip Kovačević odradio je trening, a pričuvni vratar Ivan Križanović prije izvjesnog vremena pri padu s bicikla doživio je težu, doduše pomalo i bizarnu ozljedu.

Bolje dane pamte i juniorski vratari; Luka Marijanović prošle nedjelje u utakmici Prve HNL protiv Kustošije dobio je udarac u glavu, ali i crveni karton. Drugi juniorski vratar Karlo Vrljić zbog zdravstvenih problema izvan stroja je već neko vrijeme. Dakle, ovoga trenutka Cibalia u juniorskoj i seniorskoj kategoriji na raspolaganju ima samo jednog vratara!

– To ne da je neozbiljno, nego mi je smiješno o tome uopće i govoriti. Pa, to je potpuno neprihvatljivo, na rubu ozbiljnog incidenta. Neozbiljno je i to da seniori nemaju trećeg vratara. Zašto u mnogim klubovima rezervni igrači imaju 50% premije, a rezervni vratari 75%? Postoji razlog zašto je tome tako. To je vrlo ozbiljan problem za sadašnjost, a pogotovo za budućnost – rekao nam je vinkovački nogometni stručnjak Mile Petković koji je motrio današnji ogled Cibalije i Vukovara 1991 u kojem su, uzgred, gosti bili uspješniji 2:1.

– Ne samo to, još je gore što Cibalia nema nijednog trenera vratara kojeg je odškolovala i niti jednog trenera vratara u školi nogometa! Ponadao sam se da će Antolović biti taj, ali on je završio u Vukovaru. Bolna je istina da Cibalia više nije vrh nogometne piramide u našoj županiji u kojoj smo uvijek bili neki faktor po kvaliteti, struci… Po svemu! Ne znam kako se moglo dopustiti da ostanemo bez Antolovića, ali s obzirom na to tko vodi klub i sport u gradu i županiji nisam iznenađen. Samo sam rezigniran, pa i tužan – zaključio je Petković.

One thought on “Mile Petković: Cibalia ima samo jednog golmana? To je na rubu ozbiljnog incidenta!

Comments are closed.