Musa: Jedva se čeka da se nešto loše dogodi pa da se o tome piše! A doveli smo Lozića, vratili Kelića…

Damir Mustapić FOTO: Damir Begović

Javio nam se Damir Mustapić. Sa željom za reakcijom na ono što je za portal Budica.info izjavio nogometni trener Mile Petković koji se ne može čudom načuditi što Cibalia ima samo jednog vratara…

– Uvažam trenera Mileta Petkovića, ali mislim da je uskraćen za neke informacije pa ne vidi širi aspekt priče – čuli smo u uvodu od Cibalijina predsjednika.

Potom smo čuli i zapisali sljedeće:

– Imamo dva golmana u seniorskoj ekipi, Kovačevića i Križanovića. Ali, Križanović je zbog pada s bicikla neko vrijeme izvan stroja. Napokon se uključio u trening, trebao bi konkurirati za utakmicu protiv Šibenika. Imamo i perspektivnog juniorskog golmana Marijanovića koji je budućnost kluba, s njim ćemo potpisati ugovor. Drugi juniorski golman bio je Vrljić koji ne trenira zbog razloga zdravstvene prirode. Imali smo i trećeg juniorskog golmana, Lovrića, kojega smo pustili u Bedem da mu ne gušimo razvoj. Dakle, bili smo dobro pokriveni na vratarskim pozicijama, ali dogodilo nam se puno peha zbog kojeg smo u ovako nezavidnoj situaciji koju prije 15-20 dana nitko nije mogao predvidjeti.

Mustapić je potom posegnuo za digresijom:

– Inače, gospodinu Miletu sam prije mjesec dana ponudio angažman u klubu, da nam pomogne svojim znanjem i autoritetom.

I…?

– Hvala lijepo, ali ne bih! To je bio njegov odgovor.

Koja mu je pozicija ponuđena?

– Konkretno mu je ponuđeno mjesto voditelja škole nogometa. Bilo je to, naravno, prije nego što smo tu poziciju zatvorili s Brunom Buhačem.

Predsjednik se potom vratio na priču o vratarima seniorske momčadi…

– Prošla su vremena kada smo mogli imati tri golmana u seniorskoj ekipi, vremena kada se u Cibaliji puno trošilo. Sada to niti možemo, niti želimo. Financiramo se u okvirima naših mogućnosti.

Što je s trenerom vratara u školi nogometa?

– Trener vratara prve momčadi Bojan Sičić rekao mi je sad kad je bila zadnja plaća da je odrađivao i treninge s vratarima mlađih uzrasnih kategorija. Redovito? Ne mogu 100 posto reći, ali znam da je trenirao s juniorskim i kadetskim vratarima.

I to je to?

– Još bih rekao da mi smeta što kao da se jedva čeka da se nešto loše dogodi klubu pa da se o tome piše. Rijetko tko spominje dobre stvari.

Ima li ih?

– Ima, evo iz 3. lige smo doveli smo Lozića koji je zabio dva važna pogotka, vratili smo Kelića… I da ne zaboravim; nije mi drago ni to da na važnu utakmicu, kakva je bila ona prošloga petka protiv Dugopolja, na tribine dođe 85 ljudi – zaključio je Mustapić.