MUKE PO SINIŠI Cibalia bez stopera na noge jesenskom prvaku!

Siniša Sesar FOTO: Damir Begović

Sreća u životu, kažu, dolazi kap po kap, a nesreća u – valovima! A Cibaliju je baš zapljusnulo… U predvečerje proljetne premijere, koja ove subote Nebeskoplave vodi u osječki Gradski vrt na noge jesenskom prvaku Zrinskom Osječkom 1664, problemi u zadnjoj liniji su ogromni; od ranije se zna da je Hrvoje Crnčec, koji je prošle jeseni bio standardan stoper, otpao zbog akumuliranih žutih kartona.

Renato Kelić, koji se ove zime vratio s Tajlanda, pravovremeno je registriran, no sredinom tjedna prijavio je ozljedu mišića lista, pa je i on ispao iz kruga kandidata za sraz protiv jurjevačke momčadi. No, mukama trenera Siniše Sesara tu nije kraj; na današnjem treningu ozlijedio se i Mate Zvonimir Lasić, koji je bio planirani starter!

U svjetlu novonastalih Sesar je morao iznova promiješati špil, pa pronaći nove adute. Pritom je primoran na improvizaciju. Pa je tako s bočnih pozicija na stoperske povukao Lukasa Buića i Filipa Markanovića. U pričuvi će dežurati Dominik Jergović, ali i Tino Agić, jedini stoper po vokaciji koji je u kadru, no on se tek ovoga petka priključio momčadi (posudba iz Rijeke do kraja sezone) pa nije realno da odmah ide „u vatru”. No, bude li baš neophodno…

– Danas nas očekuje najteži mogući suparnik, ali uz prije svega pametnu, taktički zrelu izvedbu možemo ostvariti naš cilj, odnosno vratiti se u Vinkovce s pozitivnim rezultatom. I to neovisno o našem kadrovskom hendikepu – rekao je trener Sesar koji će od 1. minute na teren poslati ovu jedanaestoricu razvrstanu u sustav 4-2-3-1: Kovačević – Lišnić, Buić, Markanović, Rubić – Bosak, Vrdoljak – Verhas, Bajić, Pejić – Miljanić.

Umjesto zaključka još samo informacija o tome da je subotnjoj utakmici 18. kola Prve NL između Zrinskog Osječkog 1664 i Cibalije početak zakazan u 12.50 sati uz izravni televizijski prijenos na MaxSportu 1.