VUKOVAR Penava i Sušac zaigrali basket sa sedmašima na novom igralištu

Ulaganja u vukovarsku Osnovnu školu Nikole Andrića i dalje traju. Radovi na vanjskim sportskim igralištima su zgotovljena; tereni za košarku, odbojku i nogomet prevučena su lijevanom gumenom podlogom, uređene su prilazne staze te su postavljeni rubnjaci čime su dodatno povećani standard, uvjeti te kvaliteta sadržaja škole koja će uskoro biti u cijelosti klimatizirana. Ukupan trošak uređenja sportskih igrališta iznosio je 77.441,88 eura s PDV-om, dok je trošak ugrađivanja klimatizacije 73.971,66 eura s PDV-om, a projekti su financirani iz proračuna Grada Vukovara.

– Školska igrališta su nam vrlo važna, pogotovo u vrijeme kada se djeca sve manje druže. Cilj nam je nastavu što češće odvijati na vanjskim terenima, ali i poboljšati suradnju s lokalnom zajednicom pa su tako ova igrališta dostupna zapravo svim našim sugrađanima koji žive u blizini naše škole – rekla je ravnateljica škole Josipa Kotromanović Sauka koja je naglasila Grad Vukovar kao osnivač prepoznaje dodatne potrebe škole, a koje nisu bile obuhvaćene nedavnom obnovom.

Josipa Kotromanović Sauka

– Cilj nam je isto osigurati i za Osnovnu školu Mitnica te Blago Zadro. Svakoj osnovnoj školi posvećujemo jednaku pažnju te se trudimo osigurati najbolje moguće uvjete izvođenja nastave. U Osnovnoj školi Nikole Andrića prošle godine smo utrošili i 32 tisuće eura u dodatna unutarnja ulaganja, trenutno je u procesu postavljanje klimatizacije te ne stajemo na ovim radovima. Radimo i na izradama projektnih dokumentacija za proširenje škola i prelaska na jednosmjensku nastavu pa smo tako u Osnovnoj školi Mitnica i Dragutina Tadijanovića u procesu izrade projektne dokumentacije, a nakon što smo dobili suglasnost te se nadamo da ćemo s tim postupkom završiti u svibnju.

Darko Dimić

U najavi je i projekt sanacije sportskih dvorana u našim školama te je pred nama još puno projekata, a u konačnici na zadovoljstvo školaraca, roditelja i djelatnika škola – napomenuo je pročelnik UO za obrazovanje, sport i branitelje Darko Dimić koji je u pratnji gradonačelnika Ivana Penave i njegova zamjenika Filipa Sušca danas obišao uređena sportska igrališta spomenute škole.

– Plan Grada Vukovara jest podizanje standarda sportskih borilišta u cijelomu gradu, vodeći računa o tome da igrališta u sklopu škola ne koriste samo učenici, već i naši sugrađani. Nadam se kako će naši mladi Vukovarci ovdje provoditi kvalitetno vrijeme u sklopu sportskih aktivnosti. Osnovna škola Nikole Andrića dolazi na razinu koju treba imati – rekao je između ostaloga Penava koji je sa Sušcem odigrao partiju basketa s učenicima 7. razreda koji su isprobali teren s novom podlogom.