NAJBOLJI OD NAJBOLJIH Prije 33 godine osnovana je Jedinica za posebne namjene PU Vinkovci

FOTO: Damir Begović

Na današnji dan prije točno 33 godine osnovana je Jedinica za posebne namjene Policijske uprave Vinkovci. Na Cibalijinom stadionu, mjestu njezina osnivanja, tim povodom danas su se okupili preživjeli pripadnici postrojbe kako bi odali počast poginulim i preminulim suborcima, ali i svima onima koji su ugradili svoje živote u temelje neovisne Hrvatske.

FOTO: Damir Begović

– Na ovome mjestu tog 6. ožujka 1991. godine okupili su se najbolji sinovi Slavonije. Bili smo prva osposobljena borbena postrojba na istoku Hrvatske i na to smo jako ponosni. Ovdje smo kako bismo se prisjetili naših prijatelja koji nažalost više nisu među nama – rekao je Zdravko Mamić, pripadnik postrojbe i predsjednik Udruge Dvanaest redarstvenika koja je organizirala današnji događaj.

FOTO: Damir Begović

Pripadnici upravo ove postrojbe bili su sudionici krvavog događaja koji se 2. svibnja 1991. godine dogodio u Borovu Selu. Nažalost, dvanaestorica redarstvenika nikada se nisu vratila u bazu na Cibalijin stadion…

FOTO: Damir Begović

Osim na mjestu osnivanja, za sve poginule i preminule pripadnike ove postrojbe vijenac je položen i svijeće zapaljene i kod spomenika podignutog u čast hrvatskih branitelja u Lovretićevoj ulici.